Aktywne Wpisy

Zmorka +166

czerwony_kmer +221
Cały przystanek został osłupkowany. Jeśli zdjęcie mogłoby mówić, to krzyczałoby "nie wolno tu parkować". Na moich oczach kierujący zaparkował na samym środku czynnej zatoki autobusowej. Wysiadł i poszedł do pawilonów usługowo handlowych które znajdują się na lewo. Mi nie pozostało nic innego jak tylko go zgłosić. Na szczęście tym razem sprawiedliwości stało się zadość.
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
Mandat w komentarzu
#konfitura #uprzejmiedonosze #samochodoza
źródło: wykroczenie
Pobierz

Ma ktoś jakieś doświadczenia w obecnych taryfach i co najbardziej opłaca się brać? Próbuję przebrnąć przez ofertę Taurona na ich stronie i w aplikacji, ale jest to zagmatwane i podane bardzo nie wprost. Niby jest porównywarka, ale cały ch… ona porównuje.
Czy się różni energia eko od standardowej? Słyszałem coś o taryfie sprzedawcy, ale nic konkretnego nie mogę znaleźć.
Wizytę w Tauronie trzeba rezerwować, oczywiście terminy na za miesiąc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zależy mi na jak najniższych rachunkach przy miesięcznym zużyciu ~150kWh.
#tauron #energia #wroclaw
Komentarz usunięty przez autora
Z tym, że połapać się w tym to masakra. Ten dokument wskazuje jedną kwotę za kWh:
https://www.tauron.pl/-/media/offer-documents/dokumenty-do-taryfy/taryfa-dokumenty/taryfa-sprzedawcy/ts-1-01-2021/taryfa-sprzedazy-energii-ts-01-01-2022.ashx
A ta podstrona jeszcze
@tegie: ale czytaj cały dokument( ͡° ͜ʖ ͡°)
1,3861 zł brutto za 1 kWh*
(1,1269 zł netto za 1 kWh**)
przez całą
"Do cennika „regulowanego” nie można też dodawać żadnych płatnych usług ani „powalczyć” o rentowność opłatami handlowymi. Klient ma mieć taką cenę prądu, na jaką zgodził się URE, nie ma znaczenia, czy to się firmie energetycznej opłaca czy nie. Jak się nie opłaca – co najwyżej może odbić to sobie na przedsiębiorcach, którzy pod „parasolem” oferty
Nie lubię takich rzeczy załatwiać przez telefon, bo mnie kiedyś Play chciał oszukać w ten sposób (poprosiłem o umowę na maila do
"W przypadku złożenia przez Klienta oświadczenia o wypowiedzeniu Cennika lub Umowy
w trakcie obowiązywania Cennika, Sprzedawca uprawniony będzie do nałożenia na
Klienta Opłaty jednorazowej za wcześniejsze wypowiedzenie Cennika („Opłata
jednorazowa”). Jej wysokość uzależniona będzie od długości okresu, o jaki skrócony
zostanie czas, na jaki obowiązywał Cennik oraz wartości udzielonych
Taryfa OSD: G11
Produkt: Taryfowy
Pakiet: DO Komfort Plus
Umowa: Kompleksowa