Aktywne Wpisy
yahoomlody +16
Nitka z naszymi pierwszymi samochodami
Ja Fiat Uno 1.0, rocznik 1999, miałem w latach 2013-2016 aż poszedł na złom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oczywiście jest do auta nostalgia i w ogóle, ale obiektywnie to był strasznie powolny grat, który rdzewiał z prędkością światła
#motoryzacja #fiat #samochody
Ja Fiat Uno 1.0, rocznik 1999, miałem w latach 2013-2016 aż poszedł na złom ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oczywiście jest do auta nostalgia i w ogóle, ale obiektywnie to był strasznie powolny grat, który rdzewiał z prędkością światła
#motoryzacja #fiat #samochody
Zulf +1096
#gielda #inwestycje #kryptowaluty
Wymyśliłem genialny plan na inwestycje. Jaki ? #!$%@? sprytny. Pojęcia o giełdzie nie mam żadnego. Codziennie od dziś na XTB bede za 100zł kupować jakieś akcje/krypto. Bez zadnej analizy, po prostu co mi się spodoba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
14.05.2025 zainwestowane będzie 35600zł. Ile z tego zostanie? Plusujących mogę zawołać za rok. Mogę zawołać również za miesiąc czyli 14.06.2025, żeby sprawdzić jak ten genialny plan
Wymyśliłem genialny plan na inwestycje. Jaki ? #!$%@? sprytny. Pojęcia o giełdzie nie mam żadnego. Codziennie od dziś na XTB bede za 100zł kupować jakieś akcje/krypto. Bez zadnej analizy, po prostu co mi się spodoba ( ͡° ͜ʖ ͡°)
14.05.2025 zainwestowane będzie 35600zł. Ile z tego zostanie? Plusujących mogę zawołać za rok. Mogę zawołać również za miesiąc czyli 14.06.2025, żeby sprawdzić jak ten genialny plan
Ale to, że 50 tys ludzi weźmie kredyt na 2% podczas gdy niezliczona rzesza frajerów tkwi na 8-10% - to już słuszne i sprawiedliwe? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci
@Yuri_Yslin: Nie, dlatego Lewica jest przeciwna dopłatom do kredytów
@niko444: A czemu Ty nie oddajesz kasy Dominice Kulczyk, ona płaci w podatkach 50x więcej od Ciebie, czemu to ona nie ma mieć czegoś od życia??
Mam nadzieję, że nie pytasz na serio, czemu nie powinnyśmy mieć systemu, w którym biedni zrzucają się na bogatych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zjadlbym_kebaba: Wiem,
@gharman: no to posiadanie 1/2 a 1/8 to jest wielka różnica
Natomiast za bardziej absurdalny uważam system, w którym ktoś z 300k na picie rocznie bierze dopłaty, a ktoś, kto ma 60k na picie mu w podatkach finansuje mieszkania. Czyli to, co teraz.
Powinno być albo dla każdego, albo (ostatecznie) ostre kryterium dochodowe.
Rozumiem Twoją niechęć do wszelkego socjalu, ale na wyrównywaniu szans korzystamy wszyscy. Dlatego np. publiczna edukacja się opłaca. Tak, płacisz na
Płacisz podatek i on jest budżecie procentowo tak samo rozkładany na
@Goronco: już się zaczynają wymówki. Trzeba się było wcześniej urodzić.
@Wolfers: Ani jedno, ani drugie.
Fakty są takie, że z podatków ludzi masz jakąś pulę pieniędzy. I jeśli z tych pieniędzy chcesz dać jakąś kwotę na mieszkalnictwo, to ta sama kwota nie trafi do sektora edukacji, służby zdrowotnej, etc. Coś za coś. I teraz wytłumacz mi, dlaczego i jakim prawem te podatki mają być rozdawane na prezenty dla bogaczy, skoro w
@Goronco: proszę, oby się dobrze mieszkało :-).
@onomatopeja_: życie to niedługo zweryfikuje tych z poglądami jak twoje, że każdego kto chce powinno być stać, gdy w polsce ceny nieruchów urosną do takich jak za granicą, gdzie 60% społeczeństwa siedzi na wynajmie bo ich nie stać na kupno ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wydaje mi się, że tutaj już mieszasz sytuacje bogaczy i ludzi przywilejami jak politycy, którzy przyznają sobie premie, lub decydują o tym, kto ma dostać pieniądze.
Także są bogacze i bogacze u władzy jeśli o to Ci chodzi. Bo nie rozumiem o jakich prezentach tu mowa.
TVPiS, jak wyżej.
@Yuri_Yslin: tu nie chodzi o ludzi tylko o deweloperów z nawisem mieszkań na sell, których budowe rozpoczęto w latach 20/21 i 22.