Wpis z mikrobloga

@GlenGlen12 nie wiem dlaczego uważasz to za teorie ateistow, bo ludzie wierzący również uznają teorie ewolucji, chyba że mówisz o jebnietych protestantach z USA xD

Ale i tak odpowiem -wiesz dlaczego szympans nie zszedł z drzewa? Bo ludzie nie wzięli się od szympansa, mam nadzieję że pomogłem
  • Odpowiedz
Dwie bzdury w jednym zdaniu

@robert5502: Gdzie jest ta druga bzdura? Bo wspólny przodek, co prawda nie należał do gatunków obecnie żyjących też był małpą XD
  • Odpowiedz
@GlenGlen12: jako ateista muszę ci jednak zwrócić uwagę, że

Jan Paweł II w tak zwanych katechezach środowych postawił tezę, że teoria ewolucji przyrody zasadniczo nie sprzeciwia się nauce o stworzeniu, tak jak przedstawia ją Pismo Święte, pod warunkiem że nie wyklucza się w niej przyczynowości Bożej

Kościół w tym temacie zręcznie wybrnął, bo przecież stworzenie świata i człowieka opisane w Starym Testamencie to symbolika i metafory, więc ewolucja (popychana przez
  • Odpowiedz
to powiedzcie mi czemu nie widziałem jeszcze żeby jakiś szympans zszedł z drzewa i np. założył garnitur?

@GlenGlen12: Bo jesteś kretynem, który nie uważał w liceum na lekcjach biologii. Budowy narządów rodnych kobiety i o co chodzi w cyklu miesiączkowym też pewnie nie wiesz, co?
  • Odpowiedz
@GlenGlen12: Bo w Twoim rozumowaniu jest błąd: mówisz o teorii ewolucji (powolnej zmianie zachodzącej przez tysiące), a podajesz jako przykład zachowanie jednego osobnika w krótkim czasie.
  • Odpowiedz
@Urajah: Bo ludzie mylnie mają na myśli małpa równa się szympans i inne podobne. Właściwie to człowiek należy do nadrodziny małp człekokształtnych, więc poniekąd w dużym uproszczeniu nadal jesteśmy małpami. Można się pokusić o taki wniosek, ale to bardzo skomplikowane.
  • Odpowiedz
@GlenGlen12: Ok, ciebie stworzył bóg - Kain czy Abel się puścili z matką i tak zaludnili całą ziemie... a nie czekaj, potem przyszedł potop i z-----ł wszystkich poza rodziną Noego, czyli to ich kazirodczym synem jesteś, gratulację.
  • Odpowiedz
Bo ludzie mylnie mają na myśli małpa równa się szympans i inne podobne.

@Nigirium_Ignis: No może mylnie ktoś coś tam rozumie, ale odnoszę się do zdania, a to zdanie nie zawiera błędu. Co do teorii ewolucji jako "teorii ateistów" też imho bym tego bronił. Jest cała masa ludzi nie "wierzących" w ewolucję i są oni raczej religijni (od protestantów, trochę katolików, cała masa odłamów hinduizmu).
  • Odpowiedz
@GlenGlen12: Nie każdy ateista jest ewolucjonistą natomiast żaden nie odpowie na pytanie skad czlowiek się wziął, bedzie teoretyzowal, podsylal linki ale w zadnej nie bedzie konkretnej i dokladnie opisanej odpowiedzi
  • Odpowiedz