Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy w każdym #korpo musi być tak, że na samym początku ich działalności w Polsce jest wszystko tip-top, a po czasie możnowładcy z zagranicy zaczynają dokręcać śrubę, co skutkuje niewyrabianiem się z KPI oraz stopniową ewakuacją co bardziej ogarniętych pracowników do innego korpo, w którym znowu jest parę lat spokoju zanim dopełni się korpo cykl s----------a i tak w kółko? Zaczynam mieć powoli tego wszystkiego dość. Niby można mieć to wszystko gdzieś, ale nie będąc pracownikiem IT musisz się wykazywać żeby zarobić lepiej niż te 6-7k (co i tak nie jest ogromną kwotą zważywszy na koszty życia w większych miastach). Przypadek ode mnie - zagranica podniosła KPI, a mniej więcej w tym samym czasie odeszły z zespołu doświadczone osoby (na 6). Jeśli nie zrealizujemy KPI, to mogę pożegnać się z premią w wysokości ok. 1,5 wypłaty. Z kolei jeśli go zrealizujemy, to wyjdzie na to że 4 osoby nam wystarczą i będzie tylko więcej i więcej wymagane. I tak źle i tak niedobrze...
#pracbaza #korposwiat

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

po czasie możnowładcy z zagranicy zaczynają dokręcać śrubę

@mirko_anonim: a jesteś pewien że to zagraniczni właściciele dokręcają śrubę? czy to może polscy managerowie chcą się wykazać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@woskrosenie: dokładnie. Jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się że to możnowładcy z zagranicy cisneli, tylko polscy menago chcieli się wykazac. Szczytem bylo to, jak polski kierownik rnd zebral caly zespol (40 osób) żeby nas przedstawic na videokonferencji z nowym dyrektorem z USA. Wszystko spoko, tylko calosc odbyla sie o...2 w nocy polskiego czasu. Kiero myslal ze sie wykaze, a dostal srogi o------l od Amerykanina że inżynierom dupe po nocy zawraca
  • Odpowiedz