Aktywne Wpisy

enten +181
To jest złoto. Potężny restaurator spruł się, że ludziom nie podoba się kilka listków pizzy (czyli mąki z wodą i serem) za 60 zł, bo jego pizzeria potrafi wykręcić 1% mniej glutenu od konkurencji i w ogóle klient się nie zna i ma zamknąć ryj.
(odpowiedź właściciela w komentarzu)
Coraz lepsze te nasze restauracje. 10 lat temu w ekskluzywnej restauracji jadło się jakiś pieczeń czy kaczkę za 50 zł i jedzenia było
(odpowiedź właściciela w komentarzu)
Coraz lepsze te nasze restauracje. 10 lat temu w ekskluzywnej restauracji jadło się jakiś pieczeń czy kaczkę za 50 zł i jedzenia było
źródło: 1736848979373
Pobierz

#pytanie #biedakikodoklepaki #programista15k #programowanie #pracait
źródło: Screenshot 2023-10-30 at 17.39.15
Pobierz@barman84 no właśnie, jak to zrobić?
Przeciez Polska ma takie zasady, że, z tego co pamiętam, jak siedzisz w kraju dłużej niż kilka miesięcy i masz tu jakieś zależności finansowe to jesteś rezydentem podatkowym i żadne 10 minut tego nie zmieni.
Czyli jeśli wynajmujesz w Polsce mieszkanie bądź jesteś jego wlascicielem, otrzymujesz wynagrodzenie na konto w Polsce i spędzasz
@prostychuop: pisanie gównoaplikacji z błedami jest bardziej wartościowe? no chyba nie....
@Nowystaryziel: ja j---e,
Pozdro z Malty, p--------e się z waszą składką zdrowotną (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@malani: Pierwsze to prawda, drugie to bzdura. Chyba, że mówisz o tej części USA, która dobrze zarabia. To jest bogaty kraj, ze względu na kumulację kapitału skupionego w rękach kilku % społeczeństwa.
Mówisz o kraju, gdzie 42 miliony (ok. 12.5%) ludzi pobiera znaczki żywieniowe, czyli zarabia nie więcej niż 14 580 USD rocznie. Gdzie granicę stawki za jaką da się normalnie żyć
@sepuqqu: programiści nie pracują na umowie o pracę.
Zależy od firmy, jakieś dwa lata temu dostałem ofertę od pewnej amerykańskiej firmy która tego nie miała i na tej podstawie ją odrzuciłem
Słabe.
Czemu fikcyjnym? Wystarczy że nie masz normowanych godzin pracy i już nie jest fikcyjne.
@MAGNIFIER: no to pyk robisz szkolenia i masz dwie faktury.
https://www.money.pl/gospodarka/ryczalt-od-przychodow-ewidencjonowanych-2023-6894343945841408a.html
Tylko taka pielęgniarka lub urzędnik może się zwolnić po kilku latach i pójść do januszeksu na kolejne 40 lat.
I jak teraz wyliczyć emerytury? ( ͡° ͜ʖ ͡°)