Wpis z mikrobloga

To jest złoto. Potężny restaurator spruł się, że ludziom nie podoba się kilka listków pizzy (czyli mąki z wodą i serem) za 60 zł, bo jego pizzeria potrafi wykręcić 1% mniej glutenu od konkurencji i w ogóle klient się nie zna i ma zamknąć ryj.
(odpowiedź właściciela w komentarzu)

Coraz lepsze te nasze restauracje. 10 lat temu w ekskluzywnej restauracji jadło się jakiś pieczeń czy kaczkę za 50 zł i jedzenia było w opór jak i dodatków różnych, a teraz masz placka z serem i masz doceniać, że jest robiony w piecu opalanym drewnem.
Czekam na koszyczek frytek za 50 zł umotywowany poziomem chrupkości skórki i jakością wykorzystanego oleju.

#pizza #jedzenie #jedzenie71 #gotujzwykopem #gastronomia
enten - To jest złoto. Potężny restaurator spruł się, że ludziom nie podoba się kilka...

źródło: 1736848979373

Pobierz
  • 229
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2275
@enten: i znowu jakakolwiek krytyka to "hejt" - ludzie poznali nowe słowo i wszędzie teraz jest k---a hejt, ale pizza 100zł to nie j----e złodziejstwo tylko wytwór magika xD, zresztą całe vodoo od pizzy to jest gorsze niż rowerzyści i audiofile xD
  • Odpowiedz
  • 329
niby taka Ą Ę restauracja ale czy ja tam widzę zamiast listkow bazylii po prostu suszoną sypniętą z pudełeczka? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@BocianKleKle: nie nzasz się, może jest z pudełeczka ale to Bazylia prosto z podnóży Wezuwiusza, którą osobiście zrywał swoimi włoskimi rękoma sam Don Vito Corleone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Tortcebulowy: @enten Co kilka miesięcy ktoś sobie przypomina, że istnieje ten bałwan i jego restauracja. Ja po samych opiniach nie mam ochoty tam iść, ale jak widać dalej ludzie tam chodzą i się dziwią.

restaurator ma rację dzbanie jeden

@zapster: Ten restaurator to jest dzban.

Co mnie w-----a najbardziej w restauracjach, że naprawdę w wielu miejscach gnoje nie dają szklanek które mają zaznaczoną objętość. Jak biorę napój
  • Odpowiedz
  • 243

Świnie przyszły się nażreć, do pizzhut tam mają grubo i niesmacznie

@zapster: restaurator chyba zapomniał, że to klient płaci i klient ocenia bo to klient utrzymuje jego przybytek

Oh, whait, zapomniałem że w dzisiejszych czasach restauratorami zostają wypaleni managerowie albo zarobieni celebryci lub deweloperzy którym wszystko jedno czy biznes się spina bo i tak mają pieniądze Oni mają takie hobby i wizje na swój "koncept
  • Odpowiedz
  • 27

Świnie przyszły się nażreć, do pizzhut tam mają grubo i niesmacznie

@zapster: Ale masz rację z tym, że w tej fraszce komediantów jest dwóch. Restaurator, że się tak zachował ale klient też, że w ogóle pomyślał, że wartym jest wydanie 60 zł na pizze sic!
W takiej cenie powinien szukać jakiś normalnych dań i normalnych restauracji a nie fast fooda podanego na złotym talerzu. Jakąś
  • Odpowiedz
  • 72
@enten: moment moment. Kij z pizzą, która wygląda jak słaba osiedlowa. Ktoś tam przychodzi z otwartym pojemnikiem, nalewa z niego colę i sobie idzie? Jakbym coś takiego zobaczył, to bym wstał i wyszedł xD
  • Odpowiedz