Aktywne Wpisy

_e_l_o_ +12
Zarabiam miesięcznie ok. 220k - 270k netto w wieku 21 lat. Mam już wszystko czego potrzebuję - dobrze prosperująca firma, fajny samochód, dom. Nie wiem już za bardzo co dalej, jaki cel? Jedyne co mi przychodzi na myśl to dalszy rozwój firmy ale nie bardzo wiem co mam zrobić ze samym sobą. Praca to całe moje życie co niby jest dobre bo się dorobiłem ale z drugiej strony czuję, że czegoś mi

SonoUno +66
Jestem kobietą i w-------ą mnie kobiety, które myślą, że karmienie dziecka piersią w miejscach publicznych jest normalne. Serio, nie ogarniam tego paskudztwa. Od kiedy to niby jest dozwolone? W mojej rodzinie nikt nie pozwalał sobie na takie rzeczy, bo kobiety w mojej rodzinie szanują siebie, swoją intymność i innych ludzi. Nie wstydzą się siebie, mają ładne p----i, ale nie zmuszają innych do oglądania tego, co nie każdy ma ochotę widzieć.
Tak, karmienie piersią
Tak, karmienie piersią
źródło: IMG_8717
Pobierz

#pytanie #biedakikodoklepaki #programista15k #programowanie #pracait
źródło: Screenshot 2023-10-30 at 17.39.15
PobierzPielęgniarka:
8.000 brutto miesięcznie
96.000 brutto rocznie
69.406,92
źródło: 2023-10-30 19_39_12-Grafton Recruitment Raport wynagrodzeń w IT_1.pdf - SumatraPDF
Pobierz@prostychuop: xD
@malani: Ale masz na myśli procentowo czy wartościowo?
Na tym polega cała patologia podatków. Dostajemy te same usługi a jedni nie płacą nic, inni mało a jeszcze inni płacą dziesiątki tysięcy za coś co normalnie by ich kosztowało kilka.
@Marek_Licyniusz_Krassus: Skoro jest przedsiębiorcą, ma nip i załozoną, niezawieszoną działalność,
Komentarz usunięty przez autora
@Rabusek: myślą że są cwani bo przeczytali na sraczkopie że mogą założyć firmę w estonii przez konkuter.
nie doczytali że ich rezydencja podatkowa i tak zostaje w kondominium xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
@prostychuop: jprdl xD klasizm tak w------y poza skalę, że nawet nie wiem czy to poważnie czy ironia, za wykopem nie nadążysz
@sepuqqu: Różnica wynosi 2 pp. na korzyść informatyka, czyli jest odwrotnie niż napisałeś, że pielęgniarka płaci procentowo niższe podatki.
@sepuqqu: No to tu masz Awaresona za 2022,
źródło: 2023-10-30 20_00_30-Awareson rynek pracy IT i SAP 2023 pl.pdf - SumatraPDF
PobierzCzyli jesteś za podatkiem pogłównym?