Aktywne Wpisy

erebeuzet +142
Pijcie ze mną kompot mirki. Powiedziała tak.
#chwalesie
#chwalesie
źródło: temp_file4537317486438377730
Pobierz
hirek_gawron +1426
stop żaBy czas
źródło: temp_file7477677331724984925
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file4537317486438377730
Pobierz
źródło: temp_file7477677331724984925
PobierzWykop.pl
#pytanie #biedakikodoklepaki #programista15k #programowanie #pracait
źródło: Screenshot 2023-10-30 at 17.39.15
Pobierz@BreathDeath: Zawsze mnie to śmieszy. Co miesiąc wystawiają faktury temu samemu pracodawcy i większość z nich uważa się za nie wiadomo kogo xD CRUD-owcy których przerasta większy problem matematyczny i gdy pojawi się coś niestanardowego do zrobienia to pierwsze co robią to szukają rozwiązania na stackoverflow bo nie umieją czytać dokumentacji.
@prostychuop: chyba cie k---a bóg opuścił, że praca gownokodziarza jest wazniejsza niż pielęgniarki xD ciekawe kto ci dupsko wytrze w szpitalu jak zostaniesz sparaliżowany xd
@Escalade: Serio? Pierwsze słyszę... :)
Ja się po prostu z tym modelem nie zgadzam. Jest nieoptymalny, powoduje ogromne nadużycia, korupcję i patologie. I to zarówno po stronie rządzących jak i zwykłych ludzi.
Widać, że nie znasz realiów innych państw jak tak piszesz o USA.
@malani: Och wybacz, nie wiedziałem, że rozmawiam z ekspertem xD
USA jest bogatym krajem trzeciego świata. Jedyne co się tam liczy to zasobność portfela. Jak nie masz kasy to jesteś warty tyle co żwir na poboczu.
@Greg36: i gdzie się ci wszyscy klepacze przeniosą? dzieci i żony będą tak chętne żeby uczyć się rumuńskiego czy czeskiego?
@Escalade: xDDD
Właśnie sam sobie odpowiedziałeś. Największa gospodarka świata i bardzo wysoki poziom życia. Bieda i bezdomność jest tam głównie mentalna. W wielu przypadkach wzmocniona patologicznym/przestępczym otoczeniem i narkotykami. Podobnie jak
Jak siedzisz w bolzce to przecież urząd skarbowy jak się dowie to dojedzie ci rezydencje podatkowa i będzie ścigać o podatek. To, że masz firmę w Estonii nie zwalnia cie wtedy z tutejszego podatku. Jak to jest rozwiązane?
@TypicznyMaciek: kodoklepactwo za kilka lat zostanie najłatwiej zastępowalnym zawodem na świecie. powiedzieć że potrafisz programować to będzie jak chwalić się tabliczką mnożenia. zachęcanie do kodoklepania wyziera zewsząd, programy, kursy, wchodzenie do szkolnych programów nauczania, do tego eksplozja rozwiązań no-code.