Wpis z mikrobloga

134 693,62 - 10,35 = 134 683,27

Dzisiaj ładna pogoda to można przetestować kupione w poprzedni weekend nowe startówki, bez ryzyka ich zabrudzenia :)

Wpadł trening który ostatnio znalazłem na YT "The broken mile" Czyli przełamana 1 mila na 2 różne tempa, pierwszy dłuższy odcinek w tempie np 5k, a drugi krótszy w tempie np 1500m.

Ja wybrałem taką wariację: 1km w tempie 3:40-3:50, 60s przerwy, 400m w tempie: 3:30-3:35, 3min przewy i to wszystko powtórzone 4 razy. Trening dość cieżki, ale na koniec miałem jeszcze siły na ewentualne 1 kółko. Ładna pogoda to też dużo ludzi w parku więc był to trochę slalom gigant.

Co do butów to sa moje pierwsze typowe startówki (Saucony Endorphin Pro 3). Jestem z nich zadowolony, myślę, że nowe PB w przyszłym roku w nich wpadną. Do tej pory moje PB na 5k mam z novablastów, a z połówki to nawet w Cumulusach.

Na rozgrzewce jest śmieszne uczucie wybijania jak na sprężynie, ale przy tempie poniżej 4 ładnie pchają do przodu. Uwagi mam tylko co do stabilności/trzymiania się wokół kostki. Jak szedłem lub biegłem truchtem to miałem wrażenie że jest tam za luźno i zaraz mi się but zsunie z kostki i wykorzystałem nawet te dodatkowe dziurki ale dalej było to samo. Przy szybszym biego nie zwracałem na to uwagi i nic takiego sie nie stało.

#sztafeta #bieganie #biegajzwykopem

Skrypt | Statystyki
neufrin - 134 693,62 - 10,35 = 134 683,27

Dzisiaj ładna pogoda to można przetestować...

źródło: brokenmile

Pobierz
  • 5