Aktywne Wpisy

Wykopaliskasz +47

Camuflash +4
#weganizn #wegetarianizm
Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?
Może mi ktoś wytłumaczyć jedną rzecz?
Weganie nie jedzą m.in jajek czy nie piją mleka krowiego. Ogólnie weganizm jest uzasadniany tym, że zwierzęta cierpią. Przecież jak się krowy nie wydoi to ona cierpi wtedy, a kury same znoszą jajka bo taka jest biologia, więc czym dla wegan jest uzasadniony brak jedzenia jajek i picia mleka?

W czasach prime tego serialu, czyli z jakieś 20 lat temu, byli, k---a, ludzie którzy myśleli, że jest to dokument xD i jak mieli jechać na jakąś operację czy coś, to np. mówili dyspozytorom, że oni chcą do Leśnej Góry do doktora Bruno i doktora Burskiego xD
K---a, ale tacy ratownicy medyczni musieli z takich głąbów kisnąć xDDDD
#gimbynieznajo #seriale #zdrowie #lekarz #heheszki
źródło: 0009D0KZOQN16RBD-C321-F4
Pobierz@Gomorakazowa: o czym Ty gadasz, jakim nowym? Przecież w PRLu telewizja działała pręźnie, propagandowo przede wszystkim ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale też seriale typu Dom, Czterdziestolatek, Alternatywy 4. We wczesnych latach 90. po transformacji też był boom telewizyjny - Matki Żony i Kochanki, W Labiryncie
@KaiserBrotchen: jak ktoś nie jest z Warszawy, to nie wie że (a) taka ulica naprawdę istnieje (b) jest w ścisłym centrum, przecznicę od Dworca Centralnego. Też mnie to zaskoczyło jak pierwszy raz byłem w centrum stolicy
@dotankowany_noca: ty glupi dałnie, nie pomyślałeś, że są tu młodsi użytnicy niż takie dinałzory jak ty i mogą z tego powodu nie kojarzyć serialu, bo albo ich na świecie jeszcze nie było, albo srali w pieluchu?
A tak poza tym to serial strasznie p------y i chyba nadal kręcą.
@szuleer: a zauważyliście jak dużo paradokumentów jest na TVN? Ale tam musi zidiocona masa to oglądać xD
@rales: nie mogli, bo 20 lat temu nie było ratowników medycznych. Zostali stworzeni ustawą w 2005.
@Anakee: o proszę, zawsze znajdzie się taki mondrala z koziej d--y