Wpis z mikrobloga

Pamiętacie serial "Na dobre i na złe"
W czasach prime tego serialu, czyli z jakieś 20 lat temu, byli, k---a, ludzie którzy myśleli, że jest to dokument xD i jak mieli jechać na jakąś operację czy coś, to np. mówili dyspozytorom, że oni chcą do Leśnej Góry do doktora Bruno i doktora Burskiego xD
K---a, ale tacy ratownicy medyczni musieli z takich głąbów kisnąć xDDDD
#gimbynieznajo #seriale #zdrowie #lekarz #heheszki
rales - Pamiętacie serial "Na dobre i na złe"
W czasach prime tego serialu, czyli z j...

źródło: 0009D0KZOQN16RBD-C321-F4

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Serial z 1999, fakt jest taki, że wówczas dla większości starszych ludzi telewizja, w skali ich życia, była czymś stosunkowo nowym.

@Gomorakazowa: o czym Ty gadasz, jakim nowym? Przecież w PRLu telewizja działała pręźnie, propagandowo przede wszystkim ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale też seriale typu Dom, Czterdziestolatek, Alternatywy 4. We wczesnych latach 90. po transformacji też był boom telewizyjny - Matki Żony i Kochanki, W Labiryncie
  • Odpowiedz
znam gościa, który mieszkał na Wspólnej. Jak poszedł do urzędu i zapytali go o adres, to babka była przekonana, że on zna tych wszystkich ludzi z tego serialu i to są jego sąsiedzi XD

@KaiserBrotchen: jak ktoś nie jest z Warszawy, to nie wie że (a) taka ulica naprawdę istnieje (b) jest w ścisłym centrum, przecznicę od Dworca Centralnego. Też mnie to zaskoczyło jak pierwszy raz byłem w centrum stolicy
  • Odpowiedz
@rales: czytalam kiedys wywiad z tym aktorem ktory gra ksiedza proboszcza w plebanii i mowil, ze notorycznie zaczepiaja go stare baby witajac go jak prawdziwego ksiedza i prosza o modlitwe albo o msze
  • Odpowiedz
  • 3
@rales to tak jak ten ksiądz co gral w ,,plebani" mówił że jak jechać pociągiem to ludzie chcieli się u niego spowiadać
  • Odpowiedz
  • 1
Nie nie pamiętam, wiesz mam alzheimera i nie miałem tv

@dotankowany_noca: ty glupi dałnie, nie pomyślałeś, że są tu młodsi użytnicy niż takie dinałzory jak ty i mogą z tego powodu nie kojarzyć serialu, bo albo ich na świecie jeszcze nie było, albo srali w pieluchu?
  • Odpowiedz
@rales Pamiętam jak dziś jak w serialu umarła żona tego Bruna i ludzie następnego dnia przeżywali to z takim przejęciem jakby to był jakiś reality show, którego uczestnik nagle kopnął w kalendarz.
  • Odpowiedz
@rales: pół życia w szpitalu przesiedziałem i lubiłem oglądać ten serial tylko dlatego że od razu przypominał mi się zapach szpitala.
A tak poza tym to serial strasznie p------y i chyba nadal kręcą.
  • Odpowiedz
@rales: na tym się opierają teraz paradokumenty, że głupki w to wierzą, po co by tworzyć coś takiego jak paradokument? Widzowie to idioci i widać to po tym jak każda stacja ma w ramówce paradokumenty codziennie w prime time

@szuleer: a zauważyliście jak dużo paradokumentów jest na TVN? Ale tam musi zidiocona masa to oglądać xD
  • Odpowiedz
K---a, ale tacy ratownicy medyczni musieli z takich głąbów kisnąć xDDDD

@rales: nie mogli, bo 20 lat temu nie było ratowników medycznych. Zostali stworzeni ustawą w 2005.
  • Odpowiedz
  • 0
nie mogli, bo 20 lat temu nie było ratowników medycznych. Zostali stworzeni ustawą w 2005.

@Anakee: o proszę, zawsze znajdzie się taki mondrala z koziej d--y
  • Odpowiedz