Aktywne Wpisy

Shyvana +10
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
nowszyja +15
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czy jak podstawiamy auto do portu to czy armatorzy zajmują się przeladunkiem z naczepy na kontener czy muszę znaleźć firmę która zrobi to za mnie i dowiezie do portu kontener gotowy do podjęcia?
Są jakieś giełdy? Albo jakaś strona na której mogę rozesłać zapytanie do kilku armatorów naraz? Czy jednak do każdego oddzielnie przez formularze kontaktowe?
#spedycja #spedycjamorska #transport
W to co robi Maersk teraz, czyli zatrudnił swoich handlowców i poszli w sprzedaż bezpośrednią, zaraz zacznie robić i CMA CMG i Cosco i pewnie MSC.
A wracają do Twojego pytania, to w przyszłym roku wchodzi nowa umowa o współpracy (raczej wejdzie) więc wielka piątka podzieli między siebie tort i wówczas zobaczysz co i jak
https://trans.info/pl/morski-transport-bez-spedytorow-maersk-chce-obejsc-posrednikow-259656
Armator raczej nie, ale terminal w porcie już tak - np BalticHub w Gdańsku, ale nie polecam tego serwisu. Lepiej po ludzku znaleźć magazyn który zrobi przeładunek --> podstawić pusty kontener, załadować i dostarczyć do portu :) Jak coś to moja firma dysponuje takimi usługami XD
Nie ma giełdy xD
Akurat notujemy bardzo dobre wyniki w drogówce, prowadzimy kontrakty, ja sam mam w tym miesiącu rekord marżowy z całej swojej 3 letniej kariery ( ͡° ͜ʖ ͡°) może z wyjątkiem prowadzenia własnych aut firmowych, bo dyspozytorzy narzekają i mówią, że przy obecnej koniunkturze to mogliby zarobić więcej w Żabce. No ale kumaci handlowcy są zarobieni.
Co do spedycji morskiej to raczej ja namawiam szefa, mamy też w
Nie ma gotowych rozwiązań na stawki, bardzo często negocjujesz na zasadzie że blefujesz