Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: nie szukaj zjawisk paranormalnych tylko lekarza. Rodzinny da skierowanie do neurologa i być może psychiatry (chociaż tu można iść bez skierowania a od niego szybciej dostaniesz skierowanie na rezonans głowy). Omamy słuchowe plus taka pamięć snów mogą świadczyć właśnie o zaburzeniach w tym obszarze
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @pawel_187: najlepsze, że ponad 10 lat temu byłem u neurologa z tego powodu, miałem robioną tomografie głowy i okazało się, że wszystko jest w porządku. U psychiatry też byłem w podobnym czasie, ale potraktował mnie jak frajera którego będzie doił z kasy za wizyty i recepty, mówił do mnie jak do dziecka z tym jego głupim uśmieszkiem, myśląc, że się złapie na jakieś sztuczne wysilone
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ufo to ufo. Może faktycznie coś z kumplem widzieliście. (Btw, co to była za miejscowość?)
Ale pozostałe rzeczy mogą mieć różne przyczyny. Nie wrzucaj bez powodu wszystkiego do jednego worka. Co najmniej część z tych przeżyć może faktycznie być objawami zaburzeń psychicznych. Na pewno dobrze jest dokładnie pilnować zdrowia. To, że raz trafiłeś do konowała to nie powód, żeby się poddawać. Mimo wszystko dobrze by było być pod kontrolą kompetentnego psychiatry.
  • Odpowiedz
U psychiatry też byłem w podobnym czasie, ale potraktował mnie jak frajera którego będzie doił z kasy za wizyty i recepty, mówił do mnie jak do dziecka z tym jego głupim uśmieszkiem, myśląc, że się złapie na jakieś sztuczne wysilone współczucie. Poza tym nie wierzyłem, że branie proszków cokolwiek zmieni

@mirko_anonim: ok, wyparcie mocno.
Wolisz wierzyc, ze posiadasz nadprzyrodzone moce zamiast sie sprobowac dobrze zdiagnozowac.
Podpowiem ci, ze w Polsce
  • Odpowiedz
@mirko_anonim oprócz doswiadczen z UFO to mam tak samo jak Ty, od lat staram się rozkminić jak działa umysł i dużo dziwnych rzeczy dzieje sie w moim życiu. Jak masz ochotę pogadać to napisz na priv
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Zobacz czy nie masz grzyba w domu. Grzyby w zaawansowanym rozwoju produkują toksyny i mogą wywołać nawet halucynacje. Znałem kogoś kto latami chodził zmęczony i narzekał na dziwne problemy z głową i się okazało, że ma fest grzyba w mieszkaniu co go truje cały czas bo to wdycha. Poważnie pisze.

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Naprawdę lekarz Ci nie powiedział, że te "głosy" przed snem, po wybudzeniu, podczas giga zmęczenia to omamy hipnagogiczne? XD Ja mam tak mając zaburzenia lękowe. Po prostu mózg w stanie zagrożenia jest wyczulony na każdy objaw z ciała, dźwięk, obraz. Mam wszystko o czym piszesz, szumy, piski, natrętne obrazy. Skoro ktoś widział oprócz Ciebie kropkę to nie masz omamów, po prostu dopisujesz do nich błędną interpretację. Poczytaj o
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Czy bawiłeś się w jakieś formy magii? Tarot albo wywoływanie duchów mogą skierować ku tobie złe duchy. Jeśli nic z tych rzeczy nie robiłeś, to wybrałbym się do psychiatry. Ogólnie gdy dzieje się coś takiego, to pierwszą osobą, z którą powinieneś o tym porozmawiać jest lekarz, a nie jakiś ksiądz.
  • Odpowiedz