Wpis z mikrobloga

To co przez ostatnie kilka lat nastąpiło na rynku matrymonialnym w Polsce to totalna katastrofa która będzie miała swoje powazne konsekwencje.
To powinien być temat dziesiątek badań jak to mozliwe ,że hipergamia wzrosła na tak potężna skalę?
5 lat temu też był internet , też był tinder ale było nieporównywalnie łatwiej dla przecietnego faceta znaleźć kobietę. Dziś rynek to setki zdesperowanych chłopów na jedną przeciętna kobietę
Demografia już jest wielkim problemem, a będzie tylko gorzej (Chadow nie wystarczy dla kazdej)
Do tego dochodzi powszechna depresja i być może fala samobójstw

#tinder #samotnosc #depresja #przegryw #zwiazki #blackpill #redpill #rozowepaski #niebieskiepaski
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Maxior99: Przecież właśnie opisałeś, jak natura sama rozwiązuje problem. Część mężczyzn niemających szans na godne życie strzela samobója i w ten sposób rośnie stosunek liczby kobiet do mężczyzn.
  • Odpowiedz
@Maxior99: W zasadzie to nie jest jedynie wina demografii, przeciez ogromny wpływ mają media społecznościowe które nieźle piorą głowę i na każdym kroku przedstawiają swiat innych jako idealny.
  • Odpowiedz
Kobiety dostaja tyle atencji, ze nie musza szukac zwiazkow

@LostHoldenCaulfield: Dokładnie. Lepiej mieć 5 przystojnych typów na chwile (dla których będzie się jedną z kilkudziesięciu) niż jednego przeciętnego na całe życie (znaczy nie jest lepiej, ale to podpowiadają instynkty, więc wiadomo...).
  • Odpowiedz
@Maxior99: no tak były, ale też były przekazywane tam inne wartości. Kiedyś nastawienie było bardziej pro rodzinne, teraz wręcz odwrotne i właśnie doskonałym miejscem do zabawy jest tinder, gdzie rozowe traktuja go jako rozrywke i jak sie trafi chad to fajnie, a dla wielu gosci przecietnych, którzy nie mają innego miejsca do poznawania jest to ostatnia deska ratunku
  • Odpowiedz
@Maxior99: <klepie po ramieniu> wszyscy siedzimy w tym gównie po uszy. Przecież nawet g--------l jest lepszy od nas. Kobiety coraz bardziej są obdarte z ludzkich uczuć i ich w ogóle nie rusza co wyprawiają w myśl zasady, że "jestem kobietą więc wszystko mi wolno". Różowe paski otwarcie piszą mi tu, żebym się brał za rozwódki z dziećmi, bo od młodych kobiet nie można wymagać dojrzałości. Tylko to nam zostało. Wara
  • Odpowiedz
Kobiety otwarcie już mówią, że toksyk jest hot. Kobieta ma w c--j komplementów, tamponów emocjonalnych, dostaje laptopy za nic i to wszystko nie musząc sypiać ze słabym psychicznie brzydalem tylko róchając się z czadem szownistą. Po co ma ona zmieniać się skoro beciak nie stawia żadnych warunków?

@LostHoldenCaulfield: kobiety nie lubią lalusiów, i miłych gości, bo jak jesteś miły a nie jesteś chadem tylko przeciętnym to ona myśli że to jest fałszywe bycie miłym tylko żeby zaróhać. Xddd

Ty byś nie chciał pewnie stanowczej i zaborczej, agresywnej kobiety, ja też nie, bo by mi nie stanął nawet koło takiej p---s, bo bym ją uważał za faceta skoro się tak zachowuje,
Ja wolę mile, uległe,posłuszne kobietki, czyli taki beciak w
  • Odpowiedz
@Maxior99: To jest jeden z powodów czemu cywilizacja zachodnia już upadła, ale efekty będą widoczne za kilkadziesiąt lat. Nikomu nie zależy na zmianie tego stanu rzeczy, bo dziś już nie myśli się na zachodzie w kategoriach narodu, tradycji i dobrostanu obywateli. Czy Europa będzie afrykańsko-muzułmańska, czy rdzennie zachodnia to nie ma znaczenia. Liczy się kasa. Nowi Europejczycy też będą kupować auta, kosmetyki, ajfony, gadżety. Do tego samotnym facetom sprzeda się
  • Odpowiedz
Dokładnie. Lepiej mieć 5 przystojnych typów na chwile (dla których będzie się jedną z kilkudziesięciu) niż jednego przeciętnego na całe życie (znaczy nie jest lepiej, ale to podpowiadają instynkty, więc wiadomo...).

@Eteres: dlatego w opozycji wolę z młodymi laseczkami po 17stce niż z babą po 28 lvl która jest nudą
  • Odpowiedz
@Felixu_enjoyer

Ale bez przesady, aż tyle tego nie będzie żeby jakoś znacznie wpłynąć na ten stosunek, większość nigdy się nie odważy. Jednocześnie ciągle rośnie między innymi hipergamia czy upodobanie kobiet do obcokrajowców.

Dawniej takie nierówności płciowe w demografii rozwiązywały wojny, gdzie ginęli oczywiście głównie mężczyźni.
  • Odpowiedz
@Maxior99: niedawno odbyłem rozmowę z typiarą, która prowadzi zajęcia fitness na siłowni, ale też sama ćwiczy. Ma konto na tinderze, ma kilku adoratorów na siłowni, ale każdy z nich to nie ten xD Sam na tyle byłem głupi, że też zagadywałem, ale dałem sobie siana bo ustawianie się kolejce i walczenie o cipę nie jest dla mnie. Kiedyś jak 2 samców walczyło o względy samicy to już było coś. Dziś
  • Odpowiedz
@Maxior99: efekty pewnych działań wychodzą po latach, a badania tego typu kwestii to już w ogóle będzie miała miejsce po dekadach

tak samo jest z przyjmowaniem imigrantów, z socjalnym rozdawnictwem itd. - na początku fajnie, a po latach płacz :/
  • Odpowiedz
@Dietetyq: właśnie zdumiewające w die natur jest to, że zazwyczaj coś co jest fajne od razu i na początek, będzie miało koszta w przyszłości, a coś co odwleka korzyści teraźniejsze będzie owocowało w przyszłości.
Tak z ekonomią, planowaniem rodziny, zakładaniem firm itd.
Nie zawsze tak jest ale to jakaś reguła, że ,,należy zakładać".
  • Odpowiedz
@Ksut_Melodi: zgadza się, dlatego największym błędem współczesności i liberalizmu jest to że największą wartością jest SZCZĘŚCIE JEDNOSTKI

z jednej strony lepsze podejście w tą stronę, niż kolektywizm jak w Chinach czy Rosji (jednostka nic nie znaczy, liczy się przetrwanie NARODU i PARTII)

z drugiej wiadomo, że całe tabuny ludzi zawsze podejmują decyzję która jest na rękę i daje korzyść im tu i teraz - im więcej luzu tym częściej złe decyzje, bo ludzie mają problem z korzystaniem z wolności w sposób
  • Odpowiedz