Aktywne Wpisy
wykopowa_ona +2214
Mirki, to dziś!
12 rocznica ślubu!
Ja przytyłam, jemu powiększyło się czoło, obydwoje siwiejemy, ale nadal jesteśmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi i on nadal jest moim domem ;)
Dorobiliśmy się trójki dzieci, czterech kotów, królika, kredytu hipotecznego, kozy i psa (w tej kolejności).
Cieszcie się i radujcie wraz z nami!
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #slub #chwalesie
12 rocznica ślubu!
Ja przytyłam, jemu powiększyło się czoło, obydwoje siwiejemy, ale nadal jesteśmy swoimi najlepszymi przyjaciółmi i on nadal jest moim domem ;)
Dorobiliśmy się trójki dzieci, czterech kotów, królika, kredytu hipotecznego, kozy i psa (w tej kolejności).
Cieszcie się i radujcie wraz z nami!
#zwiazki #malzenstwo #rozowepaski #niebieskiepaski #slub #chwalesie
Nacho_Libre +18
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Od czasu kiedy poznałem Tzara moim celem życiowym stało się rozpracowanie go matematycznie.
Staram się dojść do poziomu 100% wygranych, grając z kompem Europejczykami vs pięciu przeciwników też Euro. Gram na poziomie trudnym, bez magicznych przedmiotów/magicznych wrót.
Ogólne wnioski:
- grę zaczynam od w miarę szybkiego naprodukowania kilku rycerzy i eksplorowanie mapy nimi
- z pięciu królestw, których centrum oznaczyłem czarnymi punktami, musisz wybrać 3 do zaatakowania samymi rycerzami, tak żeby pozostałe 2 tworzyły najostrzejszy kąt w trójkącie z twoim królestwem (chodzi o to żeby skanalizować późniejszy atak wroga na zwarty front, bo inaczej wróg cię oflankuje)
- potem pozostałe 2 królestwa zaczną produkować pikinierów, a później magów, dlatego musisz się przygotować do wyprodukowania sobie piechurów oraz kapłanów do niszczenia magów i błogosławienia armii
- potem najlepiej zrobić Gildię Wojowników i odkryć Kulturystykę, Sztukę Wojny, Taktykę
- ważne jest zabezpieczenie jak najwięcej złóż złota
#staregry #tzar #strategie #rts
@Arboree: Super gra to była, była... Ba JEST! Ale przecież zabawa magicznymi przedmiotami była super :D mogłeś dowalić takie jednostki że ciężko je było zabić :)
A taka grupka rycerzy ma tę wartość, że jest bardzo mobilna. Piesze jednostki polecam wykorzystać na koniec kiedy będzie tylko dwóch przeciwników i stały front
1) Azjaci
2) Gildia kupców -> owoce morza
3) Gildia magów -> smoki
musisz tylko dotrwać do momentu jak uda CI się mieć wchuj magów, przywoływanie istot magicznych pozwala oszukać limit populacji (mając 299/300 możesz zacząć 150 magami przywoływać
Tzar to ciekawy konkurent dla fanów AoE, no ale ostatnie misje to był koszmar. Coś jak przejście kampaní w Settlersach 3 wszystkimi nacjami. Było jeszcze wcześniej coś takiego jak seven kingoms ale byłem za młody na tą grę. Mi starczyl tzar, kozacy (grałem tylko w pierwszą część), StarCraft, knight and merchants, kknd, submarine titans I podobne gry z lat młodości ;)