Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
35 level na karku i właśnie zdałem sobie sprawę, że od ładnych 15 lat wydaję najwięcej pieniędzy na ulepszanie i wymienianie części w moim komputerze stacjonarnym, którego używam de facto prawie tylko do okazjonalnego grania w gry, mimo że 3/4 czasu i tak spędzam na 10 letnim, poleasingowym laptopie wartym obecnie jakieś 800zł xD Ostatnio nawet podliczyłem koszta i wyszło, że od 2012 roku aż do 2023 wydałem na (w wielu przypadkach bezsensowne) upgrade'y kompa łącznie ponad 65 tysięcy złotych. Z perspektywy czasu wiem, że za takie pieniądze dziś mógłbym sobie kupić całkiem spoko auto, które przydałoby mi się 10 razy bardziej, niż komputer. I chyba zdałem sobie sprawę, że robię to już bardziej z przyzwyczajenia i z ciągłych prób poczucia się nadal jak za starych dobrych lat kiedy było się dzieckiem, niż z realnej chęci grania w nowe gry i przechodzenia ich z wypiekami na twarzy tak jak kiedyś. Żeby było śmieszniej - na tym komputerze stacjonarnym, w którego non stop przez wiele lat ładowałem kolejne pieniądze największą przyjemność czerpałem i tak z grania w stare gry typu seria Gothic, albo stare GTA, czyli gry które ruszyłyby nawet na ziemniaku.
Wy też tak macie? Albo mieliście podobną sytuację? Powoli mam wrażenie, że chyba nadszedł czas na zaprzestanie apgrajdowania kompa, zakup konsoli i granie przed telewizorem raz na jakiś czas jak typowy casual.
#pcmasterrace
#komputery
#gry

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: czyli wydawales średnio ok. 15 zł dziennie na hobby - to nie jest dużo, nie ograniczaj się do biedackiego mentalu. jeśli sprawia Ci to przyjemność, to sobie dalej ulepszaj komputer, możesz też sobie podliczyc ile na papier toaletowy wydałeś przez 11 lat, kiedy mogłeś dupę podcierać gazeta xD bez sensu takie #!$%@? o procencie składanym
  • Odpowiedz
szczególnie że to są jego pieniądze i tylko on ma prawo

@kaganiec_oswiaty: I tak i nie.
W przypadku kompa to jak najbardziej jego sprawa, ale już na przykład wydawanie przez ludzi pieniędzy na lootboxy/skórki/hajsy i inne mikrotranakcyjne gówna, wpływa negatywnie na moje życie, więc jak najbardziej mam prawo narzekać na cudze wybory.
  • Odpowiedz