Wpis z mikrobloga

@pahamakaa: całkowitym przypadkiem ostatni sprzed COVID, ciekawe dlaczego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chłop celowo się cofał, coby znaleźć coś zbliżone do obecnej minimalnej.
Zresztą nawet wtedy to absolutnie nie musiała być jedyna kwota jaką otrzymał, PIT niech pokaże.
  • Odpowiedz
@gaz_wieprzowy: Moje pierwsze zdanie w poprzednim komentarzu. Przeczytaj go jeszcze raz- uważnie.
Nie znam kontekstu ale można się domyślać, że dyskusja z której jest screen dotyczyła REZYDENTÓW a on obecnie rezydentem nie jest. Byłoby głupie gdyby podczas rozmowy o rezydentach wkleił pensję nie-rezydenta, nie?
Jak uważasz, że powinien pokazać obecną to do niego napisz albo zagłosuj na partię która ujawni dochody w budżetówce.
  • Odpowiedz
@pahamakaa: lekarze to zwykłe sprzedajne urwy, nie wszyscy oczywiście ale znaczna większość, posmarowali im za covida, żeby tańczyli jak im grają z góry.
Zerowy autorytet, często ludzie totalnie oderwani od rzeczywistości.

Z "mojego podwórka" mogę tylko dopowiedzieć, że mam znajomą, która za czasów covida właśnie jako świeżak, chwilę po studiach, postawiła dom i kupiła nowego merca, a Bóg wie co jeszcze...
  • Odpowiedz
@Adolf_HODLer: moja ówczesna partnerka zarabiała w 2018 roku 150 zł / h od razu po studiach (na stażu) w przychodni. Owszem, ze stażu - a i z rezydentury - kokosów nie było, ale z dorobieniem było bardzo łatwo, wystarczyło wrzucić ogłoszenie na stronie izby i na drugi dzień odbierało się kilka telefonów. Za pracę w Nocnej Opiece Chorych, kilka kilometrów od miasta, proponowali ok. 200, już dokładnej kwoty nie pamiętam.
  • Odpowiedz
ale taka prawda że lekarze wtedy zarabiali g---o. Bym wiedział że to tak dobrze się dzisiaj rozwinie to bym tą poznańską akademię przemęczył.

@Adolf_HODLer: przed covidem również dobrze zarabiali.
  • Odpowiedz
  • 17
@pahamakaa: rezudenci maja zarobki okreslone, i sa w okolicahc 12-13 k brutto miesiecznie. czyli wychodzi jakies 1,5 sredniej pensji. nie sa to male zarobki. sa to juz bardzo, bardzo dobre zarobki zwlaszcza ze sa to $ osob uczacych sie.

A ile dostanie lekarz specjalisa pensji srednich?
  • Odpowiedz
całkowitym przypadkiem ostatni sprzed COVID, ciekawe dlaczego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@FrasierCrane: przypomnijmy, że ten reumatolog-rezydent był swego czasu największym internetowym autorytetem w zakresie epidemiologii. Teraz już wychodzi dlaczego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pahamakaa: Nie no lekarz rezydent ma pensje zasadniczą w okolicach 8 na rękę. Rozumiem dopierdzielanie się do specjalistów na kontraktach którzy drenują NFZ, pracując jednocześnie w 5 przychodniach na raz i jeszcze biorą dyżury, ale z takimi szaraczkami rezydentami którzy są traktowani jak g---o na specjalizacjach to już byście się opanowali.
Przemawiają przez was takie polackie najgorsze instynkty, że ciężko to się czyta, cały wykop zaspamowany syfem odnośnie lekarzy.
  • Odpowiedz
@pahamakaa: widziałam to, pierwsza moja myśl. Co za dzban, zaraz chyba mu wyciągnę mój przelew z 2014 roku i pokażę, żebyśmy wszyscy mogli się pośmiać.
  • Odpowiedz