Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wynajmuje już 9 lat, wydane ponad 200k przez ten czas, czy te nieruchomości spadną i nadrobię czy trochę wyszedłem na frajera? Obecnie nie mam wyjścia jak tylko czekać ale boję się, że zaraz zbliżę się do 300 k i nadal nie spadnie #nieruchomosci

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Notatka moderatora: W ciągu 8 lat moje mieszkanie zyskało na wartości około 350k, z fartem
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Kupujesz mieszkanie od razu gdy masz oszczednosci ktore pozwalaja Ci na wklad wlasny przynajmniej 10-15% a nie chomikujesz kase bez celu na koncie ktora z roku na rok traci swoja wartosc. Sam sie o tym przekonalem, znajomi posiadajacy mniejsze oszczednosci ode mnie kupili sobie mieszkanie wczesniej niz ja a ja glupi zwlekalem nie wiadomo na co, bo wydawalo mi sie ze ceny mieszkan sa zbyt wysokie.
  • Odpowiedz
@eskejper: tylko do tego trzeba mieć dobrą pensję. ja to byłem w dupie, bo co z tego, ze miałem 50% wkładu i potrzebowałem tylko 100k na fajne mieskzanie. Kredyt 100k na 30 lat i nie mogłem tego dostać, bo zarabiałem minimalną, (choć miałem dodatkowe też wpływy drobne). Na żyrantów nie miałem co liczyć. Lepszej pracy nie mogłem znaleźć, teraz nawet wysyłam CV jako wieloletni pracownik i nie dostaję w ogóle
  • Odpowiedz