Wpis z mikrobloga

Oprócz kwestii prywatności dodaj do tego przechowywanie dobytku czy fakt, że czasem chciałbyś jednak kupić sobie coś fajnego a na wszystko potrzeba miejsca.

@smk666: nie będziesz miał nic i będziesz szczęśliwy..
  • Odpowiedz
@Borealny: a tak z ciekawości co myślicie o takiej inwestycji gdzie masz pokoje na wynajem a kuchnia i łazienki to części wspólne? Takie coś jak akademik, wydaje mi się dobrą opcją dla ludzi młodych, zarówno samotnych jak i młodych par, które chcą mieć odrobinę prywatności, a jednocześnie niską cenę.
  • Odpowiedz
Rozumiem, że 20-letni student mieści się z całym dobytkiem w walizce ciuchów i torbie na laptopa a przeprowadzka wygląda jak weekendowy wyjazd do rodziców bo sam nim byłem ale jednak z biegiem lat człowiek się dorabia tego czy owego i nawet w kurniku deweloperskim ciężko się zmieścić gdy nie ma garażu czy komórki lokatorskiej

@smk666: oj tak byczq. 23 lata, pierwsza praca i przeprowadzki to po prostu spakowanie się w
  • Odpowiedz
Oprócz kwestii prywatności dodaj do tego przechowywanie dobytku czy fakt, że czasem chciałbyś jednak kupić sobie coś fajnego a na wszystko potrzeba miejsca.

@smk666: prywatność i własne rzeczy to nie dla areczka tylko dla zarządu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Artykuł oryginalnie zapostowany na stronach Światowego Forum Ekonomicznego ale dawno zdjęty i "zfaktczekowany".

(Cytat ze screenshota nie znajduje się w treści artykułu ale sprawdź tytuł na zakładce
szpongiel - >Oprócz kwestii prywatności dodaj do tego przechowywanie dobytku czy fakt...

źródło: Screenshot 2023-10-04 at 10.01.54

Pobierz
  • Odpowiedz
@smk666 dokładnie to samo u mnie. Teraz mieszkam z dziewczyną i dwoma kotami na 36m² i p-------a dostaję. Biurko w salonie, bo sypialnia tylko do spania i dużą szafa na ciuchy. Chciałbym kupić sobie porządny rower, ale nie mam gdzie go trzymać, bo piwnica jest właściciela. Dlatego kupiłem 2 hulajnogi elektryczne, żeby sobie chociaż trochę pojeździć, to nie spodziewałem się, że zajmą tyle miejsca. Teraz są upchnięte właśnie w tej szafie
  • Odpowiedz
@Szumny bo w Polsce nikogo nie obchodzi coś takiego jak izolacja akustyczna. Temat rzadko poruszany, bo trzeba wydać trochę więcej pieniędzy na lepsze materiały, a to przecież niepotrzebne. Potem ktoś stawia taki blok/domek po taniości i ludzie to akceptują, bo "no tak już to jest". A przecież można zamiast styropianu dać wełnę, jest też coś takiego jak kauczuk, zamiast zwykłej kanalizacji są rury niskoszumowe. Ale po co to komu, ważne że
  • Odpowiedz
Na szczęście jestem bliski ukończenia domu 180m²

@wooster:
No ja czekam na finalizację zakupu domu z działką, pełnym podpiwniczeniem i budynkiem gospodarczym w małym miasteczku bo inaczej tez bym oszalał. Klucze miały być 1 lipca ale okazało się, że jest kwas z działką na mapach w starostwie i sprzedający przez opieszałość urzędników do dziś walczą i najpewniej wywalczą nie prędzej niż do końca listopada, aby bank zaakceptował papiery. Potem jeszcze kredyt,
  • Odpowiedz
@Trzesidzida: No z tego co patrzę to wcale nie jest takie tanie, w tygodniu jeszcze faktycznie da się zbić do stówki za głowę ale weekend już pompują ceny do ~~150zł. Byłem w kwietniu Wawie to nocleg z soboty na niedzielę w kawalerce w samym centrum na Brzozowej też wychodził niecałe 3 stówy za dwie osoby a mieliśmy całe mieszkanie dla siebie więc gdzie tu niby oszczędność? Jeżeli za to https://www.booking.com/hotel/pl/novel-old-town.pl.html
  • Odpowiedz