Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: wiem, że chciałaś dobrze ale go uraziłaś
uważam że Twoj facet ma problemy ze sobą, serio, jest taki typ człowieka który nie przyzna się, że sobie nie radzi i pomimo natłoku obowiązków, jeszcze się obrazi, że ktoś ruszył jego tematy
on to odczytuje jak: "nie dajesz rady, musze to zrobić za Ciebie"
wiem, bo sam taki jestem
daj mu spokój, ale nie dosłownie, tak duchowo, możesz spróbować z nim
  • Odpowiedz
@mirko_anonim skoro sytuacja jest „chora” to albo rozmawiacie jak to rozwiązać by poprawić jakość relacji między wami, albo żyjecie tak dalej i nic się nie zmienia, jedynie pogłębia się frustracja
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Ludzie czują silną potrzebę wykazania się. Ty zabrałaś mu tę możliwość. Mężczyźni lubią żyć ze świadomością, że kobieta ich potrzebuje i sama sobie nie poradzi. Biorąc pod uwagę temat wcześniejszej rozmowy, swoim działaniem głęboko zraniłaś jego poczucie własnej wartości.
Jeśli chcesz go udobruchać, powinnaś udać, że z czymś sobie nie radzisz i poprosić o pomoc. Oczywiście coś, z czym będzie mógł się bohatersko uporać.
  • Odpowiedz
  • 0
@Internus miał parę tygodni na wykazanie się, skoro tego nie zrobił i leżało tyle czasu, to sam się właśnie wykazał i to nie jej wina, że on poczuł się urażony, może mieć pretensje do siebie
  • Odpowiedz