Aktywne Wpisy

MinisterKoryto +37
Najbardziej absurdalną rzeczą jaka się dzieje w piłce obecnie, to wystrzał formy Norwegów, Bodo za chwilę w ćwierćfinale LM z praktycznie samymi Norwegami, przecież chłopy jak się poukładają w reprze to rozjadą mistrzostwa XD
A jeszcze nie tak dawno Norwegia to była ekipa do klepania punktów xD
#mecz #pilkanozna
A jeszcze nie tak dawno Norwegia to była ekipa do klepania punktów xD
#mecz #pilkanozna

Vinizius +24

Nie mogę spać, bo myślę. Zawsze starałam się wierzyć w dobro ludzi i jeszcze pol roku temu miałam świetną pracę. Niestety zmieniłam ją. W nowej pracy poznałam tylu złych ludzi i zostałam finalnie oszukana przez samego managera. Sprawiło to, ze moja samoocena i wiara w ludzi jest w ruinie. Na dodatek opiekuje się chora przyjaciółka, która strasznie narzeka. To tez obniża mi nastrój. Nie mam źródła utrzymania i wiary ze będzie lepiej.
Chodzę do psychologa choć niedługo zabraknie mi kasy i biorę leki. Ale może wy mi coś doradzacie jak odzyskać wiarę w ludzi i w swój los :(
#niewiemjaktootagowac
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
1. mówisz przyjaciółce co Cię boli w jej zachowaniu, choroba nie uzasadnia tego, że zrzuca wszystko na Ciebie - wyznacz granice swojej pomocy
2. szukasz pracy
3. często jest łatwiej pogodzić się z krzywdami kiedy zastanowimy się dlaczego Ci ludzie tak postąpili - nie żeby ich usprawiedliwiać, ale zrozumieć ich motywy (bo czyste "bycie złym" bardzo rzadko jest głównym motywem)
4. odzyskiwanie wiary w ludzi to
Szukaj jakiejś roboty mordko! Skoro w jednej się dobrze odnajdywales i było dobrze, to na pewno znowu coś trafisz. Tylko trzeba próbować.
Dobro jest ważne, ale przbojowosc
Nie myl wiary w ludzi z naiwnoscia, po prostu.
Poczytaj te oto ksiazke: https://lubimyczytac.pl/ksiazka/5051347/jak-przestac-sie-martwic-i-zaczac-zyc
Moze bedzie dla ciebie insipracja.
Trzymam kciuki ( ͡° ͜ʖ ͡°)