Aktywne Wpisy
g0blacK +825
Wesele w Krzywuchowych Moczarach tak epickie, że sam Andrzej Sapkowski przyszedł zrobić fotki Babie Wodnej #imprezyelblag #wiedzmin #wesele #heheszki
mojaprawdajestmojsza +161
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Polska ochrona zdrowia to syf.
Mam coraz większy problem z kręgosłupem szyjnym i potrzebna będzie operacja. Niby nic takiego i nie powinno być problemów ale gdzie tam. Przywalili się że mam dwa mocno zniszczone zęby i póki tego nie wyleczę albo nie usunę to nie zrobią bo tak. W 3 szpitalach próbowałem i wszędzie to samo. Nawet mówię że podpisze co trzeba i na swoją odpowiedzialność ale nie bo nie, jakiś dekiel wymyślił że nie można jak mam popsute zęby i wiadomo nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi. U kilku dentystów też próbowałem czy mi wystawią zaświadczenie oczywiście odpłatnie że jest ok ale nie da rady, oni muszą leczyć, oczywiście prywatnie za nie małą kasę której nie mam bo na NFZ to za rok się dostanę na rwanie. Na rwanie bym jeszcze znalazł ale oni nie chcą wyrwać bo uważają że można leczyć. Rozumiecie to? Mam kasę na wyrwanie tylko, wyrwali by i może wtedy bym się dostał na tą operację ale nie bo nie i to prywatnie. Gdyby nie to że nie mam aktualnie kasy to bym poszedł prywatnie na tę operację i założę się że nikt by z tego problemów nie robił a że bym się dostał szybciej na operację niż tu czekałem a i tak do skutku nie doszła to jestem pewny. A jak nie masz kasy i tylko całe życie niemałe składki płacisz to sobie żryj tabletki przeciwbólowe albo zdychaj z bólu.
Patologia
#zdrowie #medycyna #dentysta #stomatologia
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: nie chce Cie obrazac, ale naprawde nie wiem jak dozyles tych 42 lat z takim mysleniem.
Zycze Ci powodzenia, ale moze chociaz raz w zyciu zastanow sie nad tym, co inni Ci tu
@SkrytyZolw Jak te wytyczne są durne to mam pretensje. Codziennie leczą meneli którzy trzeci raz w miesiącu sobie rozwalili łeb po pijaku i którzy mają żeby w stanie rozpadu gnilnego i każdy ma to w dupie, menel wychodzi i dalej chleje, mi powiedzieli co wyżej pisałem że jakbym uległ wypadkowi to też by mnie leczyli i nikogo by te zęby nie obchodziły. Także masz swoje wytyczne, w nagłym przypadku leczą pod narkoza i nikogo zęby nie obchodzą ale operacja planowa to nie da rady bo bym miał poważna infekcje.
Taki sam cyrk jak w 2021 gdzie po przyjęciu świętej szczepionki i że świętym paszportem covidowym mogłaś kaszlać jak gruźlik i każdy miał to w dupie ale jak wypadkowi uległ nieszczepiony to leżał godzinami i czekał na wynik testu a jak mu się zmarło to trudno, dzięki takim jak Ty wyznawcom wytycznych mieliśmy setki tysięcy nadmiarowych zgonów za które nikt nie odpowiedział i nikt nie odpowie.
Co do wytycznych to mój śp. dziadek też cały 2015 się bujał w sprawie operacji zaćmy i ciągle był z czymś problem i przekładali aż pod koniec roku jakąś babka w poczekalni mu powiedziała żeby poszedł do lekarza na prywatną konsultację i wiesz co? Sam mu umawiałem dwie wizyty, każda po 250 zł i od razu wytyczne przestały być problemem, w maju 2016 miał już oboje oczu po operacjach.
Tak mam zrytą banię i paranoję bo jestem wkurzony że ból mi narasta a odmawia mi się leczenia z powodu pierdół. Ale już niech będzie jak przy okazji mi zoperują kręgosłup to zgadzam się na leczenie paranoi. Pisałem też wyżej że chce te zęby wyrwać ale 4 dentystów odmówiło bo muszą leczyć bo tak a na NFZ nie mam czasu rok czekać. To też rozumiem moja wina, powinienem sobie kombinerkami wyrwać a nie głowę zawracać dentystom.
Nie jest też tajemnicą że lekarzy u nas brakuje i w szpitalach mają ładne stawki niezależnie czy coś robią czy śpią bo płacą im za godziny. Jakby mi tak płacili to też bym robił wszystko aby klientów spławić i sobie spać w kanciapie albo sobie siedzieć że smartfonem w ręce. Dentyści którzy odmawiają wyrwania to też moja paranoja, przecież wiadomo że odmawiają dla mojego dobra a nie dlatego że za rwanie zarobią raz a za leczenie zarobią kilka razy więcej i pewnie za jakiś czas
Ogólnie, jeśli zęby są w takim stanie jak mówisz, to na pewno ktoś z chirurgów (przy podpisaniu, że zostałeś poinformowany o możliwości leczenia zachowawczo-protetycznego zębów, ale od tego odstępujesz) usuną ci te zęby.
A tak ogólnie chyba nie jesteś
@lubie-solnik Powiedział był to samo jakby mnie to nie spotkało. Generalnie do dentysty nie chodzę więc nie miałem świadomości. 4 dentystów w tym tygodniu obszedłem i jedna klinikę i oni zachowywali się jak klony, każdy to siusiumajtka 2x lat co ledwo jakieś pewnie zaoczne studia skończyła, wszystkie wybajerzone gabinety, wszystkie ten sam sztuczny uśmiech i nawet regułki te same sypały że teraz się nie wyrywa tylko trzeba leczyć bla bla bla. Miałem wrażenie że ze sztuczną inteligencją w fazie beta rozmawiam bo się nie dogadasz z nimi, powtarzają to samo i koniec. W klinice jeszcze mnie próbowali wciągnąć w pełne leczenie jamy ustnej i wcisnąć to na raty. Zagotowałem się tak na to wszystko że wczoraj dwie paczki fajek poszły ale taka @SkrytyZolw stwierdzi że mam zryty łeb i paranoję bo przecież nie mam prawa być wkurzony że ból narasta, coraz więcej przeciwbólowych żrę i nikt nie chce dwóch zębów wyrwać bo na studiach i jakichś szkoleniach im nakładki cudownych wytycznych że tak trzeba. Na szczęście znalazłem 15 km dalej w małym miasteczku dentystkę starszej daty która po wyjaśnieniu czemu chce wyrwać bez gadania się zgodziła i w przyszły piątek mnie obsłuży. Jak za parę lat tacy dentyści odejdą na emerytury i porezygnuja to będzie dramat. Żadnej operacji nie ogarniesz planowej bez worka forsy na tych młodych pajaców co za byle leczenie jednego zęba liczą sobie w tysiącach i nie wyrwa bo nie i #!$%@?.
@tttttt475
Nie rozśmieszają mnie. Takie bajki to możesz sobie opowiadać w przedszkolu a nie mi. Za długo już żyje w tym kraju żeby w to uwierzyć. Nie raz już czytałem o pomyłce i wyciętej nie tej nerce co trzeba, błędach medycznych itd. I co? I nic. Po latach procesu pacjent ugrywa odszkodowanie typu 5 tysięcy złotych a lekarz w najlepsze leczy. Niedawno było chyba z Kołobrzegu sytuacja gdzie lekarz zrobił z młodej dziewczyny kalekę do końca życia i nawet grosza odszkodowania nie dostała bo poprzepisywal wszystko na żonę i rodzinę i jeszcze jakimś dyrektorem w jakiejś przychodni został, leczy żyje na wolności i się śmieje i takich sytuacji jest na pęczki. Dlatego śmieszy mnie to gadanie o złamaniu kariery lekarzowi i jakich odszkodowaniach. W Polsce lekarzy mało i oni to doskonale wiedzą że nikt im nic nie zrobi, w dodatku te ich izby lekarskie co badają takie sprawy to jedna klika a przecież kolega
Nie oficjalnie to nie jest operacja ratująca życie choć dla mnie jest, już niewiele mi brakuje do
@mirko_anonim: Szkoda, ze naprawde do Ciebie nie dociera prosty fakt, ze moze wyleczysz szyje, ale mozesz miec duzo wieksze problemy z powodu niewyleczonych zebow. W sumie zamiast przyslowiowej dzumy, bedziesz mial cholere.
A kto Ci bronił leczyć zęby na bieżąco? Wszyscy winni, tylko
Zwariowałeś. Jak nie ma wskazań to nikt zdrowych zębów nie będzie usuwał, nawet jak pacjent sobie tego życzy. Dentyści to lekarze, a nie rzeźnicy. Oczywiście w skali całego kraju pewnie znajdzie się trochę pazernych mend, niemniej jednak większości odmówi leczenia bez wskazań.
@gierorgijowna Niestety 4 dentystki i klinika do których dotarłem osobiście nie chciały słyszeć o wyrwaniu ani nie zaproponowały tak jak mówisz żebym podpisał że się zgadzam tylko gadały jak automaty że muszą leczyć. Ale już nieważne, w przyszły piątek będą wyrwane, jakby nie ta starsza dentystka to nie wiem co bym miał zrobić...
@SkrytyZolw Zachowujesz się jak te dentystki z którymi rozmawiałem. Też wybierasz sobie co Ci pasuje i odpowiadasz jak sztuczna inteligencja w fazie beta wyuczonymi regułkami.
Nie wiem czemu później zeszłaś na temat wyrywania zdrowych zębów bo ja od początku piszę o wyrwaniu zębów z których już niewiele zostało poza korzeniem a mimo to klinika i 4 dentystki a w zasadzie siusiumajtki 2x lat pewnie po zaocznych studiach klepaly w kółko że one muszą leczyć i nie było szans się z nimi dogadać bo podobnie jak Ty wyżej wybierały sobie z tego co mówiłem pojedyncze rzeczy które im pasowały i powtarzały swoje regułki. Ale już nieważne, na szczęście znalazłem starszą już chyba w wieku emerytalnym dentystkę która od razu się zgodziła, w przyszły piątek po południu będę miał wyrwane. Niemniej jakby nie ona to nie wiem jakbym miał to rozwiązać. Może poradzisz? Nie chcą mnie zoperować póki nie wyrwę zębów a wyrwać zębów też mi nie chcą bo muszą leczyć na co nie mam ani czasu ani kasy ani chęci, no cyrk.
Zgrabnie też pominęłaś że jakbym uległ wypadkowi to by mnie leczyli pod narkozą i nikogo moje zęby by nie obchodziły ale jak to zabieg planowy to nie da rady bo bym umarł, no cyrk.
Może jeszcze powiesz że to nie jest naciąganie na kasę ze strony dentystów? Chce wyrwać ale oni nie chcą bo muszą leczyć gdzie ja nie dbałem, nie dbam i dbał nie będę więc byłaby to wywalona w błoto kasa i tak zaraz by się znowu rozsypały. Jak w przyszłości nie będzie tych starszej daty dentystów tylko takie