Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do mojego wpisu sprzed dwóch tygodni: https://wykop.pl/wpis/72775761/jakis-czas-temu-czytalem-ze-w-usa-zalegaja-na-plac
Zaczyna się... Kryzys jest już widoczny na tyle, że szykują się zwolnienia. Na razie tylko tych osób, którym kończą się umowy. Po prostu nie zostaną przedłużone. Dodatkowo wprowadzono kilka innych zmian mających wpływ na zmniejszenie kosztów funkcjonowania firmy.
Zarząd na razie jest dobrej myśli i chyba liczy na to, że za kilka tygodni wszystko wróci do normy. A mi się wydaje, że będzie trochę inaczej...
Wołam @LaurenceFass bo był mocno zainteresowany tematem.
#gospodarka #przemysl #pracbaza #praca #kryzys #finanse #produkcja
@inko-gnito +5
Jakiś czas temu czytalem, ze w USA zalegają na placach nowe, niesprzedane auta. Później czytałem dane o spadku konsumpcji w Polsce i pogorszeniu sytuacji gospodarczej w Niemczech. Teraz widzę zapełnione magazyny w firmie, w której pracuję. Rozmawiając ze starszymi pracownikami żaden z nich nie przypomina sobie żeby wszystkie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@inko-gnito: Na placach zalegaja auta a my mamy tyle projektow ze nie wiemy gdzie lapy wsadzic :DD

BMW i Audi (niemcy i wegry). Porsche (slowacja) . Jaguar (UK). Poza tym jak zawsze - Mercedes (niemcy). Wszyscy rozbudowuja/buduja nowe linie. A i jeszcze chlopaki w szwecji buduja nowa linke ale to nie wiem na co IIRC Scania.

Jedynym problmem sa jakies porabane czasy dostaw materialow.
  • Odpowiedz
@inko-gnito: ehh, klient wstrzymał sporą część inwestycji, nieoficjalnie czekają do wyników wyborów i tego jak na to zareaguje gospodarka, więc realnie pewnie do końca roku ograniczą wydatki. część uśrednionej faktury miesięcznej i tak dostanę + bieżące serwisy, żebym nie szukał nowego długoterminowego klienta. Ostatnio przekonali się czym skutkuje wybór nowego wykonawcy (prace założone na max 5-8 nocek przeciągają się o średnio 5 dni, co poza kosztami ekip które muszą pojawić
  • Odpowiedz
czym się zajmujesz Mirku?

@matt1807: Ja to elektryk jestem. Normalnie to se na miejscu skladam szafy. Ale jak czasem jest "pozar w burdelu" to mnie wysylaja w delegcje.

Wiec normalny tryb to spinanie szaf ktore potem jada na miejsce docelowe i chopaki montuja linie producyjna.
Automotive tak - ale nie do konca naprodukcji :PP
  • Odpowiedz