Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 141
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 2
@wpisynienawisci: niee, po prostu wychodki nie rozumieją, że rozwiązanie sprawy pod względem prawnym i zgodnie z procedurami to co innego, niż wydanie wyroku po zobaczeniu filmiku w necie.
  • Odpowiedz
@g455: Oto podsumowanie treści w ok. 3k znaków:

Tekst opisuje wypadek drogowy na autostradzie A1, w którym zginęły 3 osoby. Autor stara się przedstawić perspektywę osoby zaznajomionej z prawem i procedurami.

Na początku zaznacza, że doszło do ogromnej tragedii i zrozumiałe jest zainteresowanie opinii publicznej. Następnie odnosi się do pierwszych doniesień medialnych, które sugerowały zaniedbania ze strony
  • Odpowiedz
@g455: powiemy że wyrok zapadł na podstawie wielu poszlak, filmik 1 pokazywał jak bmw z--------a jak p------e, filmik 2 w slowmo pokazał kolejność zdarzeń, do tego ślady opony, pierwsze komunikaty policji, potem następne - nie zachowujące formy "że do ustalenia" ale od razu kierujące narrację, że KIA nawywijała i biedne BMW ją zahaczyło. Całościowo to wygląda baaardzo źle. Dodatkowo wiemy że żyjemy w republice bananowo-wschodniej a nie państwie prawa i
  • Odpowiedz
@Talaith: Jeszcze raz - ja nie mówię że policja tego nie podejrzewała, ale podejrzeń się nie publikuje w mediach bez podstawy prawnej. Takie PSP czy GDDKiA nie są organami prawa więc publikowane przez nich informacje nie są wiążące, bo oficjalnie nie mają dostępu do dokumentów policyjnych i jej ustaleń. Jeśli natomiast policja nie poinformowała o udziale drugiego pojazdu to znaczy że najprawdopodobniej na tamtą chwilę formalnie nie zostało to jednoznacznie
  • Odpowiedz
@g455: ludzie i ja w-------ą się na tą sytuację bo ten człowiek który zabił 3 osobowa rodzinę jego każdy dzień na wolności jest zagrożeniem dla nas, dla ludzi jeżdżących z punktu a do pkt b. Czy ty myślisz i ufasz mu że znowu nie wsiądzie za kółko i nie będzie z---------l 250,300 / h w nocy? Bo może?
Ludzie się w-------ą bo zagrażający życiu innych, gość który odpalił granatnik nie
  • Odpowiedz
@g455: albo jesteś policjantem albo znajomym tego przygłupa z bmw, prosisz o sceptycyzm jednocześnie będąc pewnym że kierowca kia zawinił, dodatkowo manipulujesz faktami odnośnie jego powiązania z policją, może ten twój pseudointelektualny ton na kolegów z policji działa, ale wystarczy znać cały obraz sytuacji by widzieć jak zmyślasz pod tezę
  • Odpowiedz
@g455: ej kolego skoro jesteś takim znawca tematu i już masz pewność że kija przyczyniła się do wypadku to proszę przybliż sytuację z granatnikiem na komendzie jak to tam wyglądało twoim zdaniem. Znasz procedury.
  • Odpowiedz
  • 0
@g455 czyli mam rozumiem że mogę z---------ć po drodze w nocy 200+ p-------ć w kogoś i nie postawią mi nic bo "nie wiadomo" jak było bo było ciemno? XD j--------e BMW ma kamery, są filmy z innych kamer gdzie widać jak BMW z--------a i mruga długimi po chwili uderzając w KIA, bronisz kierowcę BMW tak jak jak Julki broniły debila co w Krakowie się r------ł na moście bo pieszy spowodował wypadek
  • Odpowiedz