Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 141
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@g455: mordo policja wiedziała o BMW, ale w pierwszym komunikacie policji napisano, że kijana z niewiadomych przyczyn zjechała nagle na barierę energochłonną i się zapaliła. Zero wzmianek o udziale BMW w zdarzeniu.
Tyle i aż tyle, bo w przypadku gdy pół rodziny siedzi w komórkach policji istnieje ryzyko, że ktoś mógł chcieć ustalić inną wersję.
  • Odpowiedz
@g455: ale ja nie każę nikomu pisać, że to z góry wina BMW. Można było napisać, że w zdarzeniu uczestniczyły dwa auta, tyle. Nie? No, chyba że policja miała wątpliwości czy BMW w ogóle brało udział w zdarzeniu, stąd przemilczeli jego istnienie.
  • Odpowiedz
@dambur: ale generalnie prawdy dowiemy się z nagrań z kamerki BMW, chyba że ich nie ma bo się nie nagrało... ups bo nagrań z kia raczej już nie zobaczymy niestety, ciekaw jestem jak długo może trwać dojście do takich nagrań, ale to pytanie dla specjalistów według mnie mówimy tutaj o prostym zgraniu materiału z nośnika bmw, może ktoś się wypowie na ten właśnie temat fachowo?
  • Odpowiedz
@g455: tak tyle ze policja normalnie informuje od początku co i jak oraz co ustalają. Może i sprawdzili bmw ale do śledztwa oficjalnie zostało włączone dopiero gdy zrobiło się głośno o sprawie.
Wcześniej bylo tylko ustalanie niewyjaśnionych przyczyn zderzenia kii z barierkami.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 6
ale do śledztwa oficjalnie zostało włączone dopiero gdy zrobiło się głośno o sprawie

@vitovia: ale ty odróżniasz śledztwo od komunikatu prasowego? Chyba nie bardzo. Przeczytaj dokładnie mój pierwszy wpis to zrozumiesz, że piszesz bzdury. Od początku śledztwo idzie w kierunku spowodowania wypadku i od początku policja wykonywała czynności z kierowcą BMW!
  • Odpowiedz
@g455: niby piszesz, że nie da się nic ustalić na 100%, ale też dodajesz że kierowca Kia przyczynił się na pewno do wypadku. Przypisywanie winy ofiarom to straszne ciulstwo. W pozostałych kwestiach też odrobinę mijasz się z prawdą.

Fakty są takie, że gość z---------ł po nocy i walnął w samochód, który nie zdążył mu zjechać z pasa. Areszt można stosować o ile wiem również w przypadku gdy istnieje ryzyko mataczenia
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@let_it_be: Ale właśnie wychodzi na to, że nie ma powiązań ze strukturami policji, jest tylko zbieżność nazwisk. Wczoraj była o tym wypowiedź jakiegoś psa w TV. Jakkolwiek nie należy im za bardzo wierzyć, tak tutaj jestem skłonny uwierzyć - bo sprawa zrobiła się medialna i pismaki zaraz by to wychwycili, gdyby rzecznik skłamał.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
@vitovia: ale policja najczęściej właśnie NIE INFORMUJE o tym co robią. Komunikaty prasowe dotyczą może promila ich spraw i też często mijają się z prawdą, albo nakreślają okoliczności danego zdarzenia bardzo pobieżnie. Skoro od początku były wykonywane czynności z kierowcą BMW, skoro otrzymał status świadka w śledztwie od razu po zdarzeniu, skoro policja zilustrowała zdjęciem jego auta swój artykuł, skoro zatrzymali jego auto na swoim parkingu, to jak możesz
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
Fakty są takie, że gość z---------ł po nocy i walnął w samochód, który nie zdążył mu zjechać z pasa. Areszt można stosować o ile wiem również w przypadku gdy istnieje ryzyko mataczenia i jeżeli działanie w kierunku tego by w mediach i komunikatach policji nie było wzmianki o uczestniku śmiertelnego wypadku tym nie jest, to ja już nie wiem co może tym być.

@Mesiash_ten_prawdziwy: Ale fakty przeczą temu, że policja
  • Odpowiedz
@g455: mylisz się, każdy kto ma swoje rodziny wie że ta sprawa mogła by dotyczyć najbliższych, dlatego zmusza to do refleksji i zadbania o to by okoliczności zostały wyjaśnione, odsiej gimbow i hejterow od zwykłych ojców rodzin i obywateli... policja jest sama sobie winna że nie ma społeczeństwo do niej zaufania... masz merytoryke jakaś, znasz się ale pogadamy za jakiś czas. Nie ważne kto miał rację ważne by poznać prawdę!!!
  • Odpowiedz
Skoro od początku były wykonywane czynności z kierowcą BMW, skoro otrzymał status świadka w śledztwie od razu po zdarzeniu, skoro policja zilustrowała zdjęciem jego auta swój artykuł, skoro zatrzymali jego auto na swoim parkingu,

@g455: skoro to wszystko mieli to dlaczego przez 10dni był wypadek z udziałem jednego auta?
Zrozum, przez błąd czy próbę tuszowania (niewazne) jest masa pytań. A pytania beż odpowiedzi rodzą domysły. Tak, ta sprawa powinna być
  • Odpowiedz