Hej. Chciałbym samodzielnie poćwiczyć AWSa i terraforma, mam pół roczne doświadczenie i trochę już deployów zrobiłem. Nie chcę wydać na to pieniędzy. Czy jest jakiś trial albo tier darmowy, gdzie mógłbym sobie postawić jakiś ALB (lub coś innego, co pozwoli kierować ruchem w mojej aplikacji), jakieś ecry, ecsy, lambdy, s3 i dynamodb? Mniej więcej taki stack jest mi potrzebny do apki, którą robię na boku po pracy. Apka to trzy mikroserwisy. W pracy to wszystko już robiłem, ale nie ma zbytnio czasu na dogłębną naukę, a chciałbym dobrze to opanować.
@mirko_anonim: AWS ma free tier, mozesz chodzic na eventy z AWSa i dostawac konta na 24-72h zeby zrobic labki, albo kup sobie Cloudguru / O'Reilly subskrypcje i cwicz na ich kontach. Albo powiedz w robocie zeby ci dali...
tylko 10$? Więcej wydaję na cgpt4, wydawało mi się więcej, bo w firmie jak spojrzałem na rachunek na koncie na testowym to było tam coś koło 1500 USD a jeszcze nie ma końca miesiąca :)
#programowanie #naukaprogramowania #programista15k
Hej. Chciałbym samodzielnie poćwiczyć AWSa i terraforma, mam pół roczne doświadczenie i trochę już deployów zrobiłem. Nie chcę wydać na to pieniędzy. Czy jest jakiś trial albo tier darmowy, gdzie mógłbym sobie postawić jakiś ALB (lub coś innego, co pozwoli kierować ruchem w mojej aplikacji), jakieś ecry, ecsy, lambdy, s3 i dynamodb? Mniej więcej taki stack jest mi potrzebny do apki, którą robię na boku po pracy. Apka to trzy mikroserwisy. W pracy to wszystko już robiłem, ale nie ma zbytnio czasu na dogłębną naukę, a chciałbym dobrze to opanować.
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Albo powiedz w robocie zeby ci dali...
@n0c0Mpr3h3nD: co to jest? Już któryś raz o tym slysze. A słyszalem że to taki gorszy Pluralsight do nauki
Ja co roku na Black Friday kupuje ze zniżką
tylko 10$? Więcej wydaję na cgpt4, wydawało mi się więcej, bo w firmie jak spojrzałem na rachunek na koncie na testowym to było tam coś koło 1500 USD a jeszcze nie ma końca miesiąca :)
─────────────────────
·
localstacka oczywiście używam lokalnie na kompie, chodziło mi o to, żeby apkę postawić i móc ją zaprezentować komuś
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
pw
─────────────────────
· Zaakceptował: Nighthuntero
Żeby poćwiczyć to są darmowe laby. Nie postawisz tam nic swojego ale rozwiążesz praktyczne problemy:
- AWS Modernization Workshops
- AWS