Wpis z mikrobloga

@its_over_for_chlop Niestety o obecnych Volvach słabą opinię mam zarówno ja, jak i mój mechanik od tych aut. Jest to jeden z powodów dla których sam V60 nie wziąłem.

Dużo dobrego słyszałem o Alfach. Dla mnie była za mała wiec w rabatach się nie orientuję
  • Odpowiedz
jakim cudem auta z placu tańsze niż do zamówienia? W Volvo jest odwrotnie

@its_over_for_chlop: Za kilka miesięcy wychodzi nowe A5, które zastąpi obecne A4 i A5, więc trzeba się pozbyć tego co zalega na placach bo później nikt tego nie kupi, skoro za podobne pieniądze będzie można dostać nowość a nie coś, co swoją premierę miało blisko 10 lat temu.

W Volvo jest odwrotnie, bo lifting S60 był nieco ponad rok temu,
  • Odpowiedz
@vegeciak: Nie wiem totalnie co kupić. Przez chwilę rozważałem Teslę 3 po nowym lifcie. Niestety nie bede mial tego gdzie ladowac. Chcialbym auto na najbliższe kilka dobrych lat wiec sedan odpada. Chcialem zobaczyc V60 ale mega dlugie terminy produkcji ehh
  • Odpowiedz
Nie wiem totalnie co kupić.

@its_over_for_chlop: Na Twoim miejscu również bym nie wiedział, tym bardziej że budżet spory i człowiek nie chce później żałować ( ͡° ʖ̯ ͡°) Rozpatrując sedany i auta "sedanopodobne" (czyli liftbacki, coupe, itp., typu Arteon, Superb, A5):

Tesla 3 też mnie kusi, bo z dopłatami wychodzi śmiesznie tanio na tle benzynowej konkurencji, ma świetnie przyspieszenie (które IMHO wykorzystuje się częściej niż wysoki V-Max), do tego mnóstwo
vegeciak - >Nie wiem totalnie co kupić.

@itsoverfor_chlop: Na Twoim miejscu również ...

źródło: maxresdefault

Pobierz
  • Odpowiedz
@its_over_for_chlop: Dopiero teraz doczytałem, że szukasz kombi (wcześniej pisałeś o S60 i taki tag dodałeś, poza tym wspomniałeś o Tesli 3).

W takim razie wybór masz jeszcze węższy, zostaje chyba tylko BMW 3, Peugeot 508 i V60 (Audi A4 ogólnie wygląda staro, Mercedes C klasa w nadwoziu kombi jak karawan).
  • Odpowiedz
@vegeciak: Mam bardzo podobne wnioski jak Ty.

Volvo S60 i V60 kupisz jedynie w wersji mild hybrid przez co podobno system start/stop jest niezauważalny. Nie odczuwasz kręcenia kluczykiem. Na marki low tier nawet nie patrzę. Wszystkie Peugeoty i Fordy odpadają.
  • Odpowiedz
@its_over_for_chlop:

Juz praktycznie nie mozna kupic V60. Bieda wersje w salonie do zamowienia, albo demo.

Oh, nawet nie wiedziałem. Tzn. czytałem jakiś czas temu, że Volvo wycofuje nadwozie kombi ale miało to dotyczyć chyba tylko rynku
  • Odpowiedz
@its_over_for_chlop: Bez domu albo możliwości ładowania w garażu nawet nie patrz na elektryki.

Gdybym miał gniazdko u siebie w hali Teslę kupiłby już dawno temu. W apce ustawiasz sobie i sprawdzasz poziom naładowania, codziennie masz pełną baterię, bezproblemowo turlasz się po mieście, w niektórych miastach możesz korzystać z buspasów albo/i masz bezpłatne parkowanie. Samo auto jest tańsze od wielu benzyniaków, a i codzienna jazda przy wykorzystaniu własnego prądu wychodzi duuużo
  • Odpowiedz