Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lagomorph: jak byłem mały to chodziłem do przedszkola sióstr zakonnych i jak byliśmy na kilkudniowej wycieczce to siostry kąpały nas na golasa w misce, pamiętam to wydarzenie bo się wstydziłem jako ten 4-5 latek, a wielu innych rzeczy z tego okresu nie pamiętam raczej
  • Odpowiedz
  • 15
@fizzly Najlepiej w ogóle do szkoły. Miałem od historii wariatkę, która mówiła, że chłopcom należy łamać wszystkie kości bo potem są twardsze. W technikum się już z niej śmialiśmy ale wyobraź sobie taką w podstawówce.
  • Odpowiedz
@lagomorph: Władza i poczucie bezkarności deprawuje większość ludzi było o tym badanie badanie które to potwierdzają i fajny film do obejrzenia.

Na wsiach gdzie ksiądz jest świętszy od boga i całkowicie bezkarny dochodzi do takich rzeczy bo ludzie na to pozwalają. Wystarczy obejrzeć dokument Sekielskich gdzie jeden z wykorzystywanych opowiadał, że jak powiedział rodzicom o molestowaniu to jeszcze dostał od nich zjebę, że wymyśla.
KiedysMialemFejm - @lagomorph: Władza i poczucie bezkarności deprawuje większość ludz...

źródło: 220px-Das_Experiment

Pobierz
  • Odpowiedz
@witek12: Ja tam akurat mu wierzę, u mnie na dzielnicy też był taki krewki proboszcz (lata 2000-2003 chyba) który potrafił ministrantów za uszy targać bo coś mu się nie spodobało a darcie ryja było na porządku dziennym
  • Odpowiedz
  • 78
@lagomorph: w przedszkolu pani przedszkolanka miała taką karę że jak jakiś chłopczyk był niegrzeczny to kazała mu chodzić do końca dnia w sukience. Oczywiście chłopcy płakali, ale nosili. Z perspektywy czasu dopiero zdałem sobie sprawę z tego jakie to było p----------e xDDD
  • Odpowiedz
@lagomorph: rodzice mnie wyganiali z pokoju gdzie ogladalem telewizje i mialem isc tam gdzie nie ma telewizora odrabiać zadania domowe. Kładłem sie na takim narozniku i leżałem bo mi sie nie chcialo ani czytac ani nic liczyc. Az wkoncu mama powiedziala pokaz co zrobiles a tam pusto to potem piórem specjalnie pisalem na jakims randowomym zadaniu ze szkoly ze to domowe. A te ktore bylo zadane to zmazywałem. I albo
  • Odpowiedz
Ksiądz się tak w-----ł, że to z takiego powodu, a nie ze wzruszenia, że mu powiedział "bardzo dobrze robi, jakbym wiedział, że na mszy rozmyślasz o życiu doczesnym zamiast niebieskim,

@lagomorph: brzmi jak bait, ale w sumie też mam podobne wspomnienie. Ogólnie ksiądz git, super hiper fajny człowiek. Do komunii przygotował elegancko, bez zbytniej spiny. Ale raz mu o------o.
W 3 klasie było coś takiego jak rocznica komunii świętej. Kolega
  • Odpowiedz