Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Siemka, mamy całe osiedle szczekających psów, ale większość sporadycznie szczeka, natomiast jest jeden ujadający cały dzień małej rasy. Pan sobie go wypuszcza do swojego ogródka w bloku na parterze, zamyka drzwi i ma go w nosie, a psa triggeruje dosłownie wszystko. Nie mogę okien otworzyć bo jak pracuję i mam calla to koledzy z pracy proszą o wyciszenie tego hałasu, nie mogę rano wstać wypoczęty bo budzi mnie pies, pomedytować nie mogę jak to lubiłem zawsze bo słyszę ten w---------y hałas, idzie oszaleć.

Nie tylko mnie to przeszkadza bo ktoś go już parę razy gdzieś zgłaszał i żalił się na fejsbuku, że ludzie nie są tolerancyjni.

Przechodząc do meritum, rozmawiałem kiedyś z Panem przez domofon to oburzył się i rzucił słuchawką, zarządca osiedla rozmawiał z chłopem i poskutkowało na chwilę, zadzwoniłem na straż miejską po jakimś czasie i teraz mi gość pisze na messengerze (nie ma innej opcji żeby wykminił moje nazwisko jak to, że straż miejska mu podała moje dane :/) z groźbą, że jeszcze raz go zgłoszę "to się policzmy inaczej".

No i jak mam to odebrać? Co zrobić dalej? Osiedle prawie w centrum dużego miasta, cena za metr była dość wysoka (spoko, nie mam na własność - nie chwalę się), więc nie jakieś patologiczne zadupie, a mimo to taki typ się trafił co ma w dupie innych mieszkańców. Całe życie uwielbiałem psiaki i inne zwierzęta, a od jakiegoś czasu nie mogę na nie patrzeć przez takich właśnie właścicieli. Kupiłem sobie niedawno samochód i teraz boję się, że mi coś z nim zrobi.

Ech :(

#psy #kiciochpyta #prawo #pytanie #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Griffith chyba Cię poje@#$&&. To nie wina psa że ma zjeb@&ego właściciela.

@mirko_anonim pies zadbany? Może postraszyć go fundacjami? Wzywaj SM normalnie ze szczekun ujada to też zakłocenia miru. Nie moze być tak że jeden cwel terroryzuje swoim yorkiem całe osiedle.
  • Odpowiedz
@Griffith no ale właściciel jest odpowiedzialny za jego tresurę. Może pracować z psem sam albo przy pomocy behawiorysty. Jest dużo filmów na YT czy rolek na ig.
Co pies zawinił takiego żeby podrzucać mu kiełbasę z trutką. Już wiem kto na wsi topi szczeniaki i rozrzuca kiełbę z gwoździami.
Nie wiem czy trolujesz czy jesteś taki spie$#+&@# ale lecisz na czarno mordo
  • Odpowiedz