Aktywne Wpisy

emyot2 +54
W alternatywnej rzeczywistości tak mogłaby wyglądać dzisiejsza defilada.
#defilada #trzaskowski #alternatywnarzeczywistosc
#defilada #trzaskowski #alternatywnarzeczywistosc
źródło: temp_file7901542123657258817
Pobierz
thorgoth +194
Skye Stout to 16-latka, która wczoraj podpisała swój pierwszy profesjonalny kontrakt z Kilmarnock. Dziewczyna cierpi na chorobę skóry, co spowodowało wylew strasznych komentarzy frustratów z całego świata. Hejt posunął się do tego stopnia, że niektórzy internauci nazwali Skye "mutantem" czy stwierdzali że jest "za brzydka żeby żyć".
Klub usunął wszystkie posty z nią związane, żeby oszczędzić jej przykrości a także otoczył dziewczynkę i jej rodzine wsparciem psychologicznym.
Takie sytuacje uświadamiają mi jak
Klub usunął wszystkie posty z nią związane, żeby oszczędzić jej przykrości a także otoczył dziewczynkę i jej rodzine wsparciem psychologicznym.
Takie sytuacje uświadamiają mi jak
źródło: GyZE_WdXkAEa3jc
Pobierz

Te firmy to idą na zderzenie ze ścianą, bo po prostu nie będą miały klientów na swoje produkty, gdy bardziej nowoczesna konkurencja z wykorzystaniem wdrożonych nowych
@Slavcel: a po co komu praca biurowa skoro AI jest w stanie zastąpić programistów, których głównym zadaniem, jest tworzenie oprogramowania odbierającego pracę pracownikom biurowym?
I bardzo mi się ta perspektywa podoba, jako programiście.
Narzędzie pewnie zastąpi rzesze programistów, ale nie wszystkich. I prawdopodobnie stworzy nowe stanowiska, których dziś jeszcze nie ma.
No właśnie o to chodzi.
W większości te wysrywy o AI to tylko napędzanie strachu, co do niczego nie prowadzi.
Więc jakiemuś tłumaczowi trochę pracy jednak ubyło.
Dwa, że wiele tekstów musi podpisać przysięgły.
Trzy, nie każdy chce gadać z automatem.
Cztery, nauka z nauczycielem zawsze ma kontekst emocjonalny, wyobrażeniowy. Z maszyną nie stworzy więzi.
@FilozoficznyJanusz: cała gadanina o tym co kogo zastąpi, wymagałaby najpierw określenia co rozumiemy pod hasłem "junior".
Bo patrząc wstecz, na historie informatyki, narzędzia takie jak kompilatory języków wysokiego poziomu, same języki i narzędzia już niejednokrotnie niby "zastąpiły" całe rzesze ludzi. A tak naprawdę jeszcze bardziej zwiększyły na nich popyt (jedynie z pewną ewolucją idealnego
@FilozoficznyJanusz: jako programista powinieneś wiedzieć że AI jeszcze nie istnieje w żadnej formie, a to co jest (chatGPT itp) to zaawansowane algorytmy bazujące na ogromnej bibliotece dawnych.
Dalej nie czytam bo po co
@kels: jest wiele różnych definicji czym jest inteligencja
Żaden nie ma nawet minimum zbieżności z tym czym jest chatGPT.
Nie masz Google aby samemu poszukać informacji na tak banalne pytanie?