Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem na końcówce studiów na tym słynnym #prawo i już mnie to zaczyna coraz bardziej frustrować. Praktyki to odbyłem dotychczas tylko w urzędach i sądach i nie wiem co dalej. Pracę w kancy znaleźć ciężko, bo ani mnie mam jakichś znajomości, ani nie mam pożądanej płci i aparycji. Od III roku tak się bujam po rozmowach kwalifikacyjnych (nawet na praktyki za frajer mnie nie wzięli) i tylko słyszę potem przez telefon, że wybrano innego kandydata, albo zdecydowano się na kogoś z większym doświadczeniem.
Frustruje mnie to i nie wiem co robić, chyba się zatrudnię w jakimś markecie na przetrzymanie, napiszę magisterkę a potem wyjadę gdzieś daleko.

#zalesie #bezrobocie #studbaza #antykapitalizm

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @xentropia Do takiego prawdziwego to nie bo by mnie dojazdy zamordowały, ale do jednej większej kancelarii tak, byłem na rozmowie, która trwała prawie godzinę i zadzwonili, że podjęli współpracę z innym kandydatem. Skończę studia to biorę różową i spadam do jakiegoś Poznania czy innej Warszawy.

• Odpowiedz
@mirko_anonim nie mówię o korpo kancelarii tylko takim normalnym korpo - często nawet w 100% zdalnie masz stanowiska typu compliance, in-house lawyer, jakaś ochrona danych osobowych, działy zamówień publicznych. nawet KYC/AML na start.

wrzuć sobie filtr na praca zdalna + "prawo" w tytule na pracuj.pl i przejrzyj - później możesz szukać już konkretnie po nazwach stanowisk i powinno być więcej ofert.

podłapiesz doświadczenie i kontakty, jakaś kasa wpadnie i już "z
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @xentropia Zgłosiłem się na asystenta do działu Compliance w Grant Thornton kilka miesięcy temu, niestety bez powodzenia. Będę się starał dalej, czy to do jakiejś kancelarii, za kilka miesięcy mam zamiar uciekać do większego ośrodka, a potem się zobaczy.
Niestety moje CV zawiera głównie praktyki i pracę w gastro, tak że ciężko się wbić.

• Odpowiedz