Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#pracait #praca #pracbaza #chwalesie

Pijcie, ze mną kompot mirki - w wieku 29 lat dostałem się do IT jako pomoc informatyczna.

Wynagrodzenie to oczywiście najniższa krajowa, ale skoro już wsadziłem swój tyłek do branży to będzie tylko rosnąć - zarówno tyłek jak i wynagrodzenie.

Dla ciekawskich: aktualnie kończę 2gi rok studiów zaocznych na kierunku Informatyka. I taki był mój plan - idź na studia i dostań się do IT.
Dla wszystkich #programista15k, adminów i obecnych informatyków: Ehh, Panowie, coraz więcej amatorów pcha się do zabawy hehe.

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Elegancko gratuluję. To i ja się pochwalę, że w zeszłym roku załapałem się na zmianę stanowiska i zajmuje się utrzymaniem i rozwojem narzędzi używanych w firmie. Teraz zaczynamy dłubać w nowym projekcie i trochę nowej wiedzy i umiejętności wpada. Prawie na dzień dobry dostałem podwyżkę sporą. Teraz nastawiam się na wyciąganie dodakowych szkoleń i zdobywanie nowej wiedzy i umiejętności a przede wszystkim doświadczenia. Do tego sam w domu jeszcze
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: witamy w branzy, tez zaczynalem od psich pieniedzy :)
@Wight jak firma chce utrzymac pracownika ktory jeszcze sie rozwija to powinna cisnac w szkolenia albo jakas subskrybcje typu udemy albo podobne
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
✨️ Autor wpisu (OP): @wykopowy_brukselek Drukarki to wiadomo :) Oprócz tego ogólnie będę zajmował się sprzetem jak laptopty, PCty, routery, monitory, a nawet krzesła komputerowe - diagnozowal co sie zepsulo, wymienial czesci lub wysylal na gwarancje, konfigurowal sprzet dla nowych pracowników oraz ludzie będą mi zgłaszać co im nie działa i mam zrobić tak żeby im zadziałało (zazwyczaj jakies drobne rzeczy w stylu nie działa mi Adobe Reader a 3
  • Odpowiedz
@xede: W firmie mamy własną całkiem sporą bazę szkoleniową jak udemy do tego trochę grosza sypią i sobie szkolenia zewnętrzne ogarniam. Do tego prywanie udemy + yt.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Gratulacje! :) ja też zaczęłam w wieku 29 lat od psich pieniędzy (Tester na umkwe-zlecenie), a teraz w wieku 35 lat "martwię" się , że w tym miesiącu wpadam już w drugi próg, a w maju solidna perspektywa na awans i podwyżkę. Gratulacje!

· Akcje: Odpowiedz anonimowo
  • Odpowiedz