Aktywne Wpisy

arkadi2020 +150
źródło: 1000005380
Pobierz
heheszek +284
Cebula to jest taki chad wśród warzyw że głowa mała...
Surowa, gotowana, opalana, suszona, smażona, pieczona, marynowana. Zawsze smakuje.
Do pomidorka, do jajek, do mięsa, do zupy, do pizzy, do sosu, do ziemniaczków do każdego k---a dania świata.
Tania
Surowa, gotowana, opalana, suszona, smażona, pieczona, marynowana. Zawsze smakuje.
Do pomidorka, do jajek, do mięsa, do zupy, do pizzy, do sosu, do ziemniaczków do każdego k---a dania świata.
Tania

#pracbaza Cześć Mircy, taka sytuacja, może ktoś doradzi. Od niedawna zacząłem pracę u typowego Janusza, zgodziłem się na pracę bez umowy. Oczywiście szybko los się za to odwdzięczył i miałem drobny wypadek w pracy. Wyklucza mnie on z pracy, a co za tym idzie jakiegokolwiek zarobkowania na 2 tygodnie. Może ktoś podpowie co zrobić mądrego w takiej sytuacji. Po pierwsze czy bez umowy mam szanse na jakieś odszkodowanie z ZUS jestem ubezpieczony jako bezrobotny jednak u lekarza wypadku w miejscu pracy nie zglosilem(da się to jeszcze zmienić). Po drugie jak teraz postępować względem Janusza domagać się od niego jakiejś kasy za ten czas w którym nie mogę pracować? Czy zgłaszać go do jakiś pipów czy tym podobnych. Czy uznać jak ostatni Ciołek że to wyłącznie moja wina i nic mi się nie należy o o nic się nie ubiegać?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim:
@mirko_anonim: taki sam z niego janusz jak z ciebie xD, poki by bylo git to kaska lepsza i krUl zycia, ale jak juz cos sie stalo to tylko jedna strona to janusz
Komentarz usunięty przez autora