Aktywne Wpisy
Richtig_Piwosz +44
Wczoraj znowu odwiedziliśmy castoramę ;)
#pokazpsa #patologiazmiasta na "zakupach" ;)
Korzystając z okazji wołam największych pieniaczy: @jankowalski811: @LosoweKontoLosowegoWykopowicza: @Atsawed: @dktr:
Panowie ostatnio dostali takiego zwarcia że pewnie nadal ich trzyma.
#pokazpsa #patologiazmiasta na "zakupach" ;)
Korzystając z okazji wołam największych pieniaczy: @jankowalski811: @LosoweKontoLosowegoWykopowicza: @Atsawed: @dktr:
Panowie ostatnio dostali takiego zwarcia że pewnie nadal ich trzyma.
sinuh +357
#bankowosc #ekonomia #it #filipiny
Świat przyspiesza szybciej niż przebudowa wzajemnie powiązanej infrastruktury.
Express Elixir to usługa oparta Krajowej Izbie Rozliczeniowej i jest oddzielną ścieżką rozliczeniową od zwykłego Elixiru mimo podobnej nazwy. Nie znamy tego jak jest to backendowo rozwiązane ale możliwe że wiele milionów przelewów każdego dnia mogłoby zapchać ten system, a zwykły elixir z tym sobie poradzi ze względu na prostotę oraz swój lekko archaiczny charakter.
SORBNET z kolei to usługa NBP z ich rachunkiem pośrednim między bankami i działa
@majortomajor: nie prawda. Na filipinach masz instapay ktore dziala jak eliksir express w polsce (z tym ze limit to 50k php na transfer, w polsce to chyba 200k pln na transfer) i pesonet ktore jest jeszcze wolniejsze od zwyklego przelewu w polsce, bo jest jedna sesja i przelew dochodzi na koniec dnia. tak jak
Tworząc nowy system bankowy w kraju w którym go nigdy nie było, robi się to korzystając z aktualnych rozwiązań i system bankowy w Polsce powstał w latach 90 i dlatego
@jakuba94: a w Afryce żyją bez dostępu do bieżącej wody. I co z tego? XD
Co to #!$%@? za argumentacja że gdzieś jest bardziej #!$%@??
Natomiast to co mnie denerwuje, to jeśli puszcze coś "expresem" to później nie mam dla tej operacji funkcji wykonaj ponownie ¯_(ツ)_/¯
@majortomajor: https://pl.wikipedia.org/wiki/Renta_zap%C3%B3%C5%BAnienia