Aktywne Wpisy

jmuhha +158
Co pamiętacie z Polski lat 2000 czego nie ma teraz?
źródło: 1000025952
Pobierz
Lolenson1888 +1486
Odkryto, że lekarz profesor z Katowic przychodził do pracy na niecałe półtorej godziny i spieprzał xD
Rozumiecie, że potem tacy z poważną mordą mówią ludziom, że „odpowiadają za ludzkie życie”, mówią o jakichś regułach i procedurach?
#lekarz100k #konowalposting #heheszki
Rozumiecie, że potem tacy z poważną mordą mówią ludziom, że „odpowiadają za ludzkie życie”, mówią o jakichś regułach i procedurach?
#lekarz100k #konowalposting #heheszki
źródło: image_picker_A1900E25-6C7C-4469-8085-7BE7F778A4CE-32918-00000A198226A93B
Pobierz

Lekarz dał mi i wysłał orzeczenie do zusu o częściowej niezdolności do pracy. Dokładnego powodu wolałbym nie zdradzać, wynika z problemów natury psychicznej. Obecnie studiuje więc wszystko mi jedno, ale jak wpływa to później na życie zawodowe, szukanie pracy?
Czy muszę przyznawać się pracodawcy że mam (lub miałem) orzeczenie, o, bądź co bądź - w jakimś stopniu niepełnosprawności?
Czy może to zweryfikować? Będę miał bałagan w papierach do końca życia? Miał ktoś podobny przypadek? Boje się że będzie się to za mną ciągnąć całe życie i uniemożliwi mi normalne życie zawodowe.
#prawo #zus #psychiatria #psychologia #pracbaza
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Pierwsze wydaje Powiatowy Zespół do Spraw Orzekania o Niepełnosprawności.
Drugie jest wydawane dla potrzeb ZUS np. renty i nie rodzi skutków prawnych u pracodawcy.
W moim przypadku chyba się pod jedno i drugie kwalifikuje. Zespół aspergera, czyli spektrum autyzmu.
Co w takiej sytuacji?
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi