Wpis z mikrobloga

• 27
@Xefirex koleś zarabia 40tys i ZA DARMO szkoli innych żeby mogli tak samo.
Przynajmniej połowa tego to ściema. Sam zarabiam ponad 100 i nawet mi przez myśl nie przeszło żeby za darmo tłumaczyć innym jak robić tak samo
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa dokładnie, tym się trudnią średniaki żeby sobie dorobić. Nagrywają kurs i sprzedają za parę tysięcy. Trochę się trzeba napracować ale zgarną 20 osób na rok i już ekstra 100tys. ZA DARMO

Tak inflacja jak cholera. Chciałem sobie zrobić wakacje dłuższe więc rzuciłem zaporowe ultimatum, albo dorzucają 50% albo odchodzę i dorzucili. Nici z wakacji
  • Odpowiedz
@zibizz1: co za debil, ja zarabiam ok 60k eur/msc, za mniej niz 50k eur/msc nie wstaje z tapczanu a jestem wozkowym po zawodowce xD wielcy programisci biedaki bez grosza
  • Odpowiedz
koleś zarabia 40tys i ZA DARMO szkoli innych żeby mogli tak samo

@zibizz1: Ale on nie napisał, że szkoli za darmo. No i nie napisał, że te 40k wyciąga na programowaniu. Może ma 20k z programowania i 20k ze szkoleń? :D
  • Odpowiedz
@zibizz1: Ciekawe ile kasy w IT się przewala z pracy na realnych projektach a ile z takich szkoleń? Niejeden już dawno wyniuchał że bardziej opłaca się szkolić niż robić w jakimś syfie za niezbyt przyzwoitą kasę. Gdyby to było takie eldorado w IT z projektów i wszędzie było pełno pracy, nikt nie miałby czasu na robienie takich szkoleń. A i jeszcze pewnie niektóre frameworki to nie byłyby tak popularne gdyby
  • Odpowiedz
Gdyby to było takie eldorado w IT z projektów i wszędzie było pełno pracy, nikt nie miałby czasu na robienie takich szkoleń

@daro1: Niektórzy po prostu lubią robić szkolenia, podcasty i tym podobne pierdoły. Znam takiego typa osobiście
  • Odpowiedz
@Xefirex: pewnie nie raz już widziałeś reklamy, gdzie proponują Ci naukę programowania i obiecują pracę po 6 tygodniach. Nie da się nauczyć programować w 6 tygodni i zarabiać 20k miesięcznie. Ale w pol roku już tak. Nazywam się Adam Kamizelich i....
  • Odpowiedz