Aktywne Wpisy
blackghost +16
Mam pytanie do 30 Latków plus. Co robiliście do tej pory że nie macie nawet mikro kawalerki?
Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam. Przez 10 lat daje to lekko ponad 300.
Da się? Da się. Prosta matematyka. Ale tak wolę mieć iPhona i jadąc bakłażany niż oszczedzic. Pokolenie Z. Łatwiej mówić że ciężko że się nie da ale wycieczka co roku musi
Zakładając że pracujesz od 20 roku życia i zarabiasz 6k spokojnie możesz odłożyć 3k będąc sam. Przez 10 lat daje to lekko ponad 300.
Da się? Da się. Prosta matematyka. Ale tak wolę mieć iPhona i jadąc bakłażany niż oszczedzic. Pokolenie Z. Łatwiej mówić że ciężko że się nie da ale wycieczka co roku musi
choosewisely +1436
Uszanowanko,
W związku z tym, że dziś odbiła mi kolba i kupiłem 100 zakładów #lotto ogłaszam #rozdajo. Jeśli wygram cokolwiek to rozlosuję wśród plusujących 1 mirasa lub mirabelkę która otrzyma 10% wygranej.
Dla ciekawskich po dzisiejszym losowaniu przedstawię wam czy cokolwiek trafiłem i jak wyglądała stopa zwrotu.
Zielonki i deweloperuchy, którym wiecznie mało nie biorą udziału.
Zostaw plusika i podaruj sobie szansę na luksusowe święta już dziś
W związku z tym, że dziś odbiła mi kolba i kupiłem 100 zakładów #lotto ogłaszam #rozdajo. Jeśli wygram cokolwiek to rozlosuję wśród plusujących 1 mirasa lub mirabelkę która otrzyma 10% wygranej.
Dla ciekawskich po dzisiejszym losowaniu przedstawię wam czy cokolwiek trafiłem i jak wyglądała stopa zwrotu.
Zielonki i deweloperuchy, którym wiecznie mało nie biorą udziału.
Zostaw plusika i podaruj sobie szansę na luksusowe święta już dziś
Produkowany w kraju, z krajowych produktów, krajową siłą roboczą. Ktoś powie, że wykorzystuje się też gaz, no ale akurat gaz kosztuje tyle co przed pandemią i się go nie rafinuje.
Kupuje się go zawsze i w każdych warunkach, nieważne czy wojna, pandemia, inflacja czy UFO. Coś jak chleb, produkt podstawowy.
Dodatkowo zapamiętuję mimo woli ceny, bo to taki wydatek który jednocześnie wydaje się zbędny i konieczny XD
No i mam mój ulubiony. Przed pandemią kosztował 5,99, wydawało się drogo.
Potem cena spadła i kosztował 4,99 na promce.
Niedługo przed tym jak inflacja zaczęła wywalać to skoczył pod 10.
Wczoraj kupiłem za 19,49 XD
Generalnie jeżeli index papieru toaletowego do żetonów z orzełkiem się będzie dalej sprawdzał to zaraz czeka nas kolejne wywalenie inflacji. Jak dotąd wskaźnik wyprzedzający idealny, lol. Po każdych wzrostach srajtaśmy inflację CPI wywalało do 3 miesięcy na przód.
#inflacja #ekonomia #gospodarka #nieruchomosci #gielda #stopyprocentowe #papiertoaletowy
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Wska%C5%BAnik_Big_Maca
I nie miałbym nic do tego, gdyby nie to że któryś raz z kolei widzę że kasujesz swoje wpisy i publikujesz te same na nowo. Bardziej to wygląda na rozpętanie
Rozumiem że znowu ci co kupili beton rok temu wygrali życie?
@timechain: u mnie juz 20zl co daje 25 sztuk XDDDD Do tego w 2016 pamietam nawet cene typu 8.80
K---y i zlodzieje piskowskie a ludzie i tak na nich zaglosuja.
Za 800+ kupisz i tak mniej tych kanapek, jak dadza 800+ to za kilka lat kupisz jeszcze mniej za 1000+. Kurtyna.
O lepszej wyplacie zapomnij, twoj pracodwaca podwyzsza ceny swoim klientom a ty dostaniesz moze 10% po wiekszych scenach.