Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
ps. nie dostalem klucza prywatnego do poprzedniego anonima

Siemano mirasy, mam pewien problem, otóż bardzo boję się zakupu samochodu. Macie jakieś rady jak do tego mogę podejść? Szukam czegos do 30k, i przez wiekszosc czasu to siedze na #otomoto i prokrastynuje. Z jednej strony jestem bardzo podjarany ze bede mogl sie przesiasc z cinquecento do czegos nowoczesniejszego ale z drugiej bardzo sie cykam w ogole zeby umowic sie na ogledziny, na sprawdzenie czy wszystko jest w porzadku, najlepiej to bym wzial nowke z salonu i mialbym spokojna glowe, no ale fundusze nie pozwalają. No i tak juz mija 4-5 tydzien gdzie mowie sobie ze wybiore cos i pojade zobaczyc ale boje sie.

Nie na codzien wydaje 30k i chcialbym miec cos pewnego, niewypadkowego zebym sie nie przejechał, ze mi cos strzeli i wpadne w jakies dlugi.

#pytanie #auto #samochody #otomoto #problem #prokrastynacja

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Szukaj auta z fakturami na bieżąco serwisowanego u mechanika albo w ASO, żebyś mógł tam też podjechać potwierdzić od razu czy jest z nim wszystko ok. Jak chcesz z Niemiec brać to tylko z tuv + książeczką napraw i z fakturą a nie umową na Niemca.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Dobra opcja będzie też wzięcie samochodu, które ktoś zostawił w rozliczeniu salonowi. Nie powinni przyjąć rozlatującego się szrota, bo go ryzyko poniesienia strat. Ja tak kupiłem 4-letnie autko za 40k akurat i do dziś, po 3 latach zero awarii. Był w pełni serwisowany w ASO
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Ale boisz sie czego konkretnie?
30k to nie jest aż tak duza kasa, no i trzeba pemietac, ze za 30k to igly nie dostaniesz, wiec jak zmienisz nastawieni ze kupujesz tanie auto to bedziesz musial do niego troche dolozyc zeby go utrzemac w dobrym stanie to bedzie ci latwiej. Patrz na stan blacharki i zeby nie zostawial 4 sladow, bo to jedyna rzeczy w aucie, ktorej nie wymienisz,
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim To że obejrzysz auto nie oznacza ze musisz je kupić. Warto obejrzeć kilka, aby je porównać. A co do zakupu, to nie będzie twoje ostatnie auto więc po co się tak spinać? Co byś nie kupił, wszystko da się naprawić.
  • Odpowiedz