Aktywne Wpisy
darknightttt +26
Moje zasady pierwszych 3 randek #tinder #zwiazki #gownowpis
- tylko miejsca publiczne
- zaproszenie do domu wieczorem = koniec znajomości
- odmawiam wyjść do restauracji, nie chce czuć się zobowiązania a jedzenie jest dla mnie trochę intymne więc wolę uniknąć skrępowania
- spacery TYLKO jak jest ciepło i ładna pogoda
- dwa drinki to max ile wypije
- nie wsiadam do samochodu
Plusy za: zamówienie mi ubera na powrót, branie pod uwagę
- tylko miejsca publiczne
- zaproszenie do domu wieczorem = koniec znajomości
- odmawiam wyjść do restauracji, nie chce czuć się zobowiązania a jedzenie jest dla mnie trochę intymne więc wolę uniknąć skrępowania
- spacery TYLKO jak jest ciepło i ładna pogoda
- dwa drinki to max ile wypije
- nie wsiadam do samochodu
Plusy za: zamówienie mi ubera na powrót, branie pod uwagę
xceed +313
Dostałem od dentystki fakturę pocztą za niestawienie się na wizycie na 300zł.
Na wizycie byłem, czekałem 30min po czym jak się dowiedziałem że jeszcze są dwie osoby przede mną wyszedłem bo musiałem być w innym miejscu.
Czy takie coś jest w ogóle legalne?
#pytanie #stomatologia #dentysta #prawo #finanse #medycyna
Na wizycie byłem, czekałem 30min po czym jak się dowiedziałem że jeszcze są dwie osoby przede mną wyszedłem bo musiałem być w innym miejscu.
Czy takie coś jest w ogóle legalne?
#pytanie #stomatologia #dentysta #prawo #finanse #medycyna
"- Zło to zło, Stregoborze - rzekł poważnie wiedźmin wstając. - Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. Nie jestem świątobliwym pustelnikiem, nie samo dobro czyniłem w życiu. Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale. "
Pewnie wielu się ze mną nie zgodzi, wielu ma podobnie jak ja. Nie wiem w sumie czego oczekuję po tym wpisie, nowa na wykopie jestem i chyba tak mnie tylko naszło aby się podzielić przemyśleniami świeżaka. (╯︵╰,)
#polityka #rozowepaski #wiedzmin #przemyslenia
@ConstantineKate: typical Witcher fan vs average Metro 2033
@true-true: ten sam Sapkowski który drze łacha z konserwatystów, kapłanów i religijnych "zasranych mistyków"?
Dios mio, jeśli z fanów sapka wyrastają wyborcy braunów i karyn bosak to czytanie ze zrozumieniem nie motzno w narodzie.
Sapek wychowuje liberałów patrzących na resztę społeczeństwa jak na jontków z widłami i pochodniami. Dodajmy jeszcze lekture Ayn Rand i wychodzi człowiek całkowicie wyobcowany i od-socjalizowany ze współczesnego polskiego społeczeństwa.
@ConstantineKate: moze przeczytaj calosc wiedzmina zanim bedziesz tu wstawial ten cyctat bo sie jeszcze okaze ze Sapek wlasnie pokazuje ze w zyciu jest bardzo malo czarno-bialych prostych wyborow a zamiast tego w wiekszosci masz rozne odcienie szarosci
@thorgoth: Z czytaniem ze zrozumieniem Wiedźmina to ogólnie u nas było zawsze kiepsko. Przypomnę tą piękną pastę:
-napisz trzynaście opowiadań
-pomysły trzech oprzyj na baśniach Andersena
-trzech kolejnych na baśniach Braci Grimm
-siódmego na bajce arabskiej
-zaraz w pierwszym wyśmiej ludowość i ludowe wierzenia
-nabijaj się z nich też w opowiadaniu „Kraniec świata”
-obśmiej polską legendę w „Granicy
A jeśli chodzi o czytanie Wiedźmina w całości, to polecam to tobie. Bo z tego co ja kojarzę, to właśnie to Sapek pokazuje że nie zawsze
@ConstantineKate: xd i ty wyrzucasz innym brak czytania ze zrozumieniem. Przeczytaj jeszcze raz co ja napisalem, bo wlasnie napisalas to samo. Wiec nie wiem za bardzo o co sie tu klocisz.
@ConstantineKate: twoje osobiste odczucia i
Ok, może z czytaniem ze zrozumieniem u mnie też ciężko czasami, przyznaję się do błędu.
Otóż nie, podejście mam zupełnie inne. Czytając twój wpis raz, drugi i trzeci
@ConstantineKate: Spoko, zdarza sie. Na obecnym wykopie tak trudno spotkac kogos kto potrafi sie przyznac do bledu ze az nie wiem jak zareagowac :) Sorka, moglem rowniez tu sie lepiej i grzeczniej wypowiadac. Czlowiek chamieje z netykieta na wypoku
@ConstantineKate:
1) Piszesz ze wiesz ze nie wszystko jest czarno biale
2)
Owszem uważam, że nie wszystko jest czarno-białe, są odcienie szarości. Ale też się zgodzę że zło to zło i czasem wolałabym nie wybierać. Ale wiadomo że nie ma tak kolorowo i wybrać trzeba. Pełna sprzeczności, wygląda na to że jestem typowym różowym paskiem w większym stopniu niż bym chciała przyznać xD