Wpis z mikrobloga

@Frygus96 Ciekawe dlaczego Białorusini nie lubią Ukrainców? Może to przez to, że teraz cała pomoc idzie na Ukrainców i cuzują że zostali trochę zapomnieni, chodzi o tych co mają dość reżimu Łukaszenki, trochę szkoda.
A co do tego co piszesz jak Polaków postrzegają na zachodzie, to myślę, że jednak Polaków dają do tej grupy z Europy Środkowej i to rozróżniają nas z Czechami, Słowakami, a biednym Wschodem.
@mateussz7: pod pewnymi względami tak pod innymi nie. dla zachodu jesteśmy troche takim dzikim krajem wciąż, mimo że my duchem i wielkimi aspiracjami dawno na zachodzie. oczywiście jesteśmy o lata świetlne "lepsi" od np Ukraińców, no ale nadal..
@Frygus96: Nie będę się upierał,pewnie masz rację, ale jak tak sobie studiowałem z gazet historię Ukrainy np, z 17 wieku i postać wodza Chmielnickiego i dowiedziałem się, że jeden syn Chmielnickiego zginął w bitwie przeciwko RON, drugi syn Chmielnickiego co był jego następcą najpierw zerwał sojusz z RON na Rosję, potem dostał się do niewoli polskiej, potem jakoś mu się udało uciec i zmienił front na Turecki i w końcu sami