✨️ Obserwuj #mirkoanonim Co kawa ma w sobie za składnik, że kiedy piję rano do południa jest ok, ale jak wypiję pod wieczór to mam wyostrzone zmysły? Jest to nieprzyjemne, a właśnie zobaczyłem na sobie że jak piję energetyki to nie doświadczam takiego efektu, mimo zawartej w niej przecież kofeiny. Jak ktoś jest w stanie wyjaśnić mi czemu kawa tak wyostrza głowę, skoro energetyk z kofeiną robi to samo to proszę o pomoc. #pytanie #kawatime #kawa
@mirko_anonim nie wiem dlaczego ale najgorsze uczucie ever, ja czasem mam wrazenie ze zaraz zaczne widziec przez sciany a serce wali jak p---------a i bardzo glowa boli, wiec nie pije wiecej kawy niz jedna dziennie
@mirko_anonim: Bo poza kofeiną są jeszcze inne substancje czynne, które lekko zmieniają jej wpływ więc to nie jest to samo co w energetyku. I ten wpływ jest bardzo indywidualny. Swoją drogą kofeina, teina, guaranina czy mateina to jedno i to samo.
@Socah: kawa to w 95% woda. Spożywanie jej w umiarkowanych ilościach ani nie odwadnia, ani nie wypłukuje magnezu. Ma jedynie krótkie działanie moczopędne - stąd pewnie powielany przez ciebie mit.
A jeszcze takie przemyślenia - ludzie są przeciwni elektrykom, nikt nas nie zmusi itd... a co w takiej sytuacji jak nagle ceny jebna na 9-10zl ... To zaraz się ludzie przeproszą z elektrykami... Dla jasności sam mam 3 diesle pod domem. :)
Co kawa ma w sobie za składnik, że kiedy piję rano do południa jest ok, ale jak wypiję pod wieczór to mam wyostrzone zmysły? Jest to nieprzyjemne, a właśnie zobaczyłem na sobie że jak piję energetyki to nie doświadczam takiego efektu, mimo zawartej w niej przecież kofeiny. Jak ktoś jest w stanie wyjaśnić mi czemu kawa tak wyostrza głowę, skoro energetyk z kofeiną robi to samo to proszę o pomoc.
#pytanie #kawatime #kawa
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Bo poza kofeiną są jeszcze inne substancje czynne, które lekko zmieniają jej wpływ więc to nie jest to samo co w energetyku. I ten wpływ jest bardzo indywidualny.
Swoją drogą kofeina, teina, guaranina czy mateina to jedno i to samo.