✨️ Obserwuj #mirkoanonim Czy to normalne, ze przed podpisaniem umowy, developer jest bardzo niechetny zeby udostepnic lokal do ponownego obejrzenia, a wszelkie pytania techniczne dot. budynku czy wykonczenia lokalu (standard pod klucz) sa zalatwiane na zasadzie 'a to pani kasia przesle informacje po odbiorze'.
Czy to tak dziala i to tylko moje przewrazliwienie, czy trzeba rozmawiac bardziej stanowczo?
@mirko_anonim: takie zachowanie to jest czerwona flaga wielkości ZSRR. Bierzesz audytora z uprawnieniami inspektora nadzoru budowlanego, idziecie i sprawdzacie lokal od góry do dołu.
I nie ma że pani anetka wyśle coś potem, zgadzanie się na coś takiego to proszenie się o kłopoty
@mirko_anonim oglądać albo zadawać pytania to se możesz jak kupujesz passata B5 czy innego gruza za 6 koła od handlarza. Jak chcesz kupić kurnik za pół bańki plus drugie tyle odsetek kredytu, to masz brać bez mrugnięcia okiem bo pan deweloper ma już 10 Ukraińców na twoje miejsce.
@mirko_anonim: Oni chcą sprzedać, jeśli nie ma żadnych problemów nie widzę problemu z ponownym sprawdzeniem, jedyne ale mogli mieć odnośnie terminu etc. bo to koszty jechania, ale to niewielki koszt przy takim zysku więc miałbym się na baczności.
Napisz czy powiedz im, że w takim razie nie jesteś zainteresowany bo wydaje ci się to podejrzane i sprawdź reakcje, nie ma co się pchać na siłę.
@mirko_anonim: ja zanim podpisałem umowę rezerwacyjna byłem 3 razy oglądać od środka (blisko końca budowy) o różnych porach dnia oraz na różnym etapie ukończenia budowy i za każdym razem było miło i dostawałem wszelkie informacje. Jakby chciał czwarty raz oglądać to też by nie było problemu.
Wszelkie szczegóły techniczne, projekt budowlany itp były mi dostarczane lub udostępniane do wglądu na miejscu w szybkim tempie.
@mirko_anonim: ja zanim podpisałem umowę rezerwacyjna byłem 3 razy oglądać od środka (blisko końca budowy) o różnych porach dnia oraz na różnym etapie ukończenia budowy i za każdym razem było miło i dostawałem wszelkie informacje. Jakby chciał czwarty raz oglądać to też by nie było problemu.
Wszelkie szczegóły techniczne, projekt budowlany itp były mi dostarczane lub udostępniane do wglądu na miejscu w szybkim tempie.
Czy to normalne, ze przed podpisaniem umowy, developer jest bardzo niechetny zeby udostepnic lokal do ponownego obejrzenia, a wszelkie pytania techniczne dot. budynku czy wykonczenia lokalu (standard pod klucz) sa zalatwiane na zasadzie 'a to pani kasia przesle informacje po odbiorze'.
Czy to tak dziala i to tylko moje przewrazliwienie, czy trzeba rozmawiac bardziej stanowczo?
#nieruchomosci #rynekpierwotny #developerka #warszawa
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Bierzesz audytora z uprawnieniami inspektora nadzoru budowlanego, idziecie i sprawdzacie lokal od góry do dołu.
I nie ma że pani anetka wyśle coś potem, zgadzanie się na coś takiego to proszenie się o kłopoty
Jak chcesz kupić kurnik za pół bańki plus drugie tyle odsetek kredytu, to masz brać bez mrugnięcia okiem bo pan deweloper ma już 10 Ukraińców na twoje miejsce.
Napisz czy powiedz im, że w takim razie nie jesteś zainteresowany bo wydaje ci się to podejrzane i sprawdź reakcje, nie ma co się pchać na siłę.
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
─────────────────────
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Najwyraźniej mój dew nie miał nic
Najwyraźniej mój dew nie miał nic