Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
40 wysłanych CV na stanowiska (poziom seniora/eksperta). Nie IT, ale zbliżona branża. 10 lat doświadczenia.
CV współczesne i napisane zgodnie ze sztuką.
CV wysyłane wcześnie (max do 2-3 dni po publikacji ogłoszenia). W większości duże firmy/korpo typu Orange, T-Mobile.

Oczekiwana pensja: 8-10k na rękę.

efekt: JEDNA odpowiedź (negatywna - wybrano innego kandydata na rozmowę) i JEDNA rozmowa (zakończona odmową z uwagi na "zbyt długi okres wypowiedzenia w obecnej pracy").

Odechciewa mi się. Po prostu nie mam nawet siły wejść na pracuj.pl.
Dlaczego byłem tak głupi? Dlaczego nie uczyłem się programowania 10 lat temu?

#praca #pracait #kariera #zalesie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: wiem co czujesz. nie mam jeszcze 10 lat doswiadczenia, ale mam te same przemyslenia. osiagnalem sufit i nawet starsi znajomi nie sa w stanie przebic magicznego 10k w mojej branzy.
tymczasem znajomi w it pracuja sobie z domu, mniej niz 8h za stawke 50-100% wieksza
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): wykop zaraz ci powie - to zaloz cos swojego, albo przejdz do IT xD
nie czaja ze w wielu branzach nie da sie o tak zalozyc swojego B2B zeby swiadczyc uslugi do USA
a przejsc do IT - no to aktualnie jest nadmiar stazystow

· Akcje: Odpowiedz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @DrGreen_2 ale że Orange czy T-Mobile? Myślałem, że oni to raczej są legitni.

@gharman Ano... :(

@programista15cm przecież widziałem, na jakim poziomie byli znajomi, którzy wtedy robotę dostawali... dziś by to nie przeszło. Sami mi o tym mówią, że za wiele nie potrafili a dziś jest 3x trudniej i by
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
✨️ Autor wpisu (OP): @programista15cm kiedyś wystarczyło, że umiałeś kalkulator napisać, trochę zabajerowałeś, nadrobiłeś soft skillem I cię przyjmowali na juniora + doszkalali. Dziś trzeba przejść odpytkę z zadań jak na olimpiadę informatyczną, a żeby w ogóle dojść do tego tematu, to trzeba mieć projekt (albo kilka) na 1000 loc i co najmniej kilka frameworków. Wymagania na dzisiejszego juniora są jak na dawnego mida.

• Odpowiedz