Aktywne Wpisy

Ryksa +40
i tak właśnie marnuje swoje życie. Siedzę w pracy, potem do pokoju i do spania, potem wstaje, mirko i znowu praca. Nie mam siły żeby znaleźć żadną pasje czy hobby. Na pewno mi się ono nie uda i pewnie będę w tym kiepska. Wydam na to kasę której nie mam i użyje może 3 razy. Całe życie rodzina mówiła, że do niczego się nie nadaje, do dziś widzę to ich politowanie kiedy
Aetemi +2
#zalesie #praca #mieszkanie #dzieci
Obudziłem się z gorzkimi myślami. Jesteśmy z partnerką przed 30, oboje zarabiamy normalnie jak na warunki Krakowa - razem 12.5k netto. Chciałbym mieć dzieci, ale z obecnymi cenami mieszkań mam wrażenie że nigdy nie będzie mnie na nie stać. Nie chcę się cisnąć z dzieckiem na 30m2 ale marzy mi się takie 55m2 - aby dziecko miało własny pokój, to czego ja nie miałem... Wydaje mi się to
Obudziłem się z gorzkimi myślami. Jesteśmy z partnerką przed 30, oboje zarabiamy normalnie jak na warunki Krakowa - razem 12.5k netto. Chciałbym mieć dzieci, ale z obecnymi cenami mieszkań mam wrażenie że nigdy nie będzie mnie na nie stać. Nie chcę się cisnąć z dzieckiem na 30m2 ale marzy mi się takie 55m2 - aby dziecko miało własny pokój, to czego ja nie miałem... Wydaje mi się to

Plan konfederacji: jak was nie stać na mieszkania w odpowiednim standardzie, to pozwolimy Wam budować lepianki xD
Oczywiście kasta rentierów i deweloperów panosząca się po zderegulowanym i spekulacyjnym rynku nie jest winna, bo wolny rynek...
#konfederacja #bekazkonfederacji #nieruchomosci #polityka
Taka jest Wasza logika.
To oczywiste ze twoja wolnosc konczy sie tam gdzie moja zaczyna. Jak masz wlasny dom na wlasnej dzialce to se mozesz w nim palic ognisko jak lubisz, choc za takie cos powinienes potem poniesc ew. koszty akcji gasniczej jak zacznie to naruszac wolnosc sasiadow (np. przez dym)
A ja juz mialem takie ognisko pod
Jak nie wplywasz na wlasnosc innych ludzi to robisz co chcesz, nikt nie pisze o tym ze mozesz niszczyc cudza wlasnosc tylko ze u siebie masz prawo robic co ci sie podoba.
Jak zawinisz tym drugiej osobie to wtedy masz poniesc tego konsekwencje a nie ze jakis urzedas bedzie decydowal za ciebie bo wie lepiej, chyba ze akurat nie da sie wydusic
Przecież to jest zwyczajne stwarzanie zagrożenie i pały by go zawinęły. Nie ma to niczego wspólnego z wolnością.
@Ununoctium: No właśnie - a emitując smog z pieca węglowego naruszasz moje prawo do czystego powietrza, mając słabo zaizolowany budynek zużywasz dużo energii i emitujesz CO2 które narusza mi klimat i
Generalnie te Wasze teorie, że wolno robić wszystko co nie przeszkadza drugiej osobie są bardzo płynne i nieprecyzyjne.
Mi przeszkadza palacz na balkonie, więc proszę żeby konfederacja wprowadziła zakaz palenia fajek na balkonach na osiedlach.
Jest to jak najbardziej w duchu Waszego myślenia.
A myślisz, że np. taka pompa ciepła jak działa przy -20? Włącza zwykłą grzałkę elektryczną która podgrzewa wodę która następnie idzie do podłogówki. To nie jest stwarzanie zagrożenia pożarowego.
W ogóle opie Ty masz rozum i myślisz zanim coś napiszesz?
@card_man: Widzę ty jesteś z tych, co to byli w PRLu przeciwko prywatyzacji piekarń, żeby chronić ludzi przed chlebem niespełniającym "odpowiednich standardów". A że po ten chleb trzeba było stać pół dnia w kolejce, tak jak pół wieku w kolejce po mieszkanie, to już w twojej głowie się