Aktywne Wpisy
TheDziobaker +332
Ogólnie mam wywalone na dramę z #psiarze ale jedno muszę przyznać: od właścicieli psów strasznie śmierdzi a jak wchodzę do ich mieszkań to czasem zbiera mnie na wymioty. Trochę jak z palaczami którzy nie czują już smrodu fajek.

Itslilianka +35
źródło: temp_file8577276140319855356
Pobierz

Plan konfederacji: jak was nie stać na mieszkania w odpowiednim standardzie, to pozwolimy Wam budować lepianki xD
Oczywiście kasta rentierów i deweloperów panosząca się po zderegulowanym i spekulacyjnym rynku nie jest winna, bo wolny rynek...
#konfederacja #bekazkonfederacji #nieruchomosci #polityka
Ty wiesz że tu nie chodzi o to że ktoś ci zabroni jeździć autem spalinowym kupionym w 2034?
Zakaz dotyczy tylko tego, co CO2 emituje, np. spalinowe na paliwa ekologiczne będą mogły swobodnie być rejestrowane. Używane dalej będzie można kupować bez problemu.
Do tego silnik spalinowy to też silnik spalający wodór, co nie? Podobnie silnik na jakąs syntetyczną benzynę. Tak więc znów, nie będzie to zakaz rejestracji wszystkich samochodów
@jacekres: ale tańsze w budowie.
@Bover: przecież nikt nie chce zakazać pomp ciepła czy rekuperacji. Sam taki zestaw będę miał z uwagi na wygodę.... no i warunki techniczne, które są odgórne.
@jacekres A co mnie to obchodzi co kto robi z własną kasą? Na podkarpaciu ludzie wydają 80% na kredyt no i co?
Generalnie podnoszenie współczynnika EP (obecnie 70kW/m2/rok) to jest wynik postępu i powinniśmy dążyć do coraz lepszej jakości. Stosowanie grubszej izolacji i okien trójszybowych, to jest standard... jak ktoś ma sentyment do lat młodzieńczych, kiedy inaczej się budowało, ten nie poradzi sobie w obecnej rzeczywistości.
I teraz idąc dalej, Konfiarze uważają budownictwo jednorodzinne za crema dela creme branży budowlanej. W dużym budownictwie wentylacja mechaniczna to jest standard i biznes ten