Aktywne Wpisy

KingaM +57
#dzieci mój syn nauczył się obchodzić nieumiejętność czytania biorąc mój telefon, robiąc zdjęcie, wrzucając do #chatgpt, wklejąc przypiętą w schowku komendę "przepisz" a następnie klikając w odpowiedzi ikonę głośnika, by syntezator mowy przeczytał przepisaną zawartość, ale to odrobinę czasochłonne, przyłapałam go na czytaniu książek z bajkami w taki sposób, nie mogę wyjść z podziwu z jego uporu

skrytek +362
O cholibka. Ale znalazłam zdjęcie z mojego pokoju z początku wieku. Pamiętam, jak ojciec przyniósł tego Baldura w premierę. 180 zł kosztował, gdy minimalna wynosiła 500 zł brutto. Przez resztę miesiąca żywiliśmy się tylko nienawiścią do Koverasa, bo na nic innego nie było kasy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gry #baldursgate #polskiedomy
#gry #baldursgate #polskiedomy
źródło: 1000041624
Pobierz

Mirki, czy widzicie jakieś zalety w użyciu kolejki zamiast REST ale w przypadku gdy mamy tylko komunikację synchroniczną (czekamy na odpowiedź). Mam w projekcie takie przypadki i zastanawiam się czy ma to w ogóle jakiś sens
Inne zalety to load balancing i retry, które masz za darmo (ale to
Jak wysyłasz event to możesz potem dopisać łatwo kolejną reakcję na zdarzenie gdziekolwiek w serwisie lub innym serwisie.
Przy "czystym" rest musisz rozszerzać istniejący handler. I zaraz się okaże, że Twój rest musi zrobić 5 rzeczy na raz.
Generalnie jest więcej za niż przeciw w przypadku większych rozwiązań.
@LazyInitializationException: ale pytanie było o synchroniczne calle.
Nie szkodzi. W takiej sytuacji użycie brokera też zwiększa high
A architektura robi się skomplikowana, serwisy muszą komunikować się ze sobą, po jakimś czasie wszystko zaczyna gadać ze wszystkim. Każda głupia funkcja musi nagle przechowywać kolejkę, robić retry itd.
Przerabiałem to, na koniec nie wiadomo co się stało, kto nie dostał albo nie przetworzył.
Teoretycznie tak, ale w praktyce consumer raczej nie będzie tyle czekać i też zakończy się to
@Patres: taki już jest camel. Słabe typowanie (wszystko to
Message) plus uwspólnianie każdego możliwego protokołu doMap<String, Object>nie jest miłe w developowaniu