Ktoś potrafi wytłumaczyć dlaczego ebook jest droższy niż książka w fizycznej oprawie? To nie miało być tak, że jak nie trzeba będzie drukować i magazynować to będzie taniej?
To nie miało być tak, że jak nie trzeba będzie drukować i magazynować to będzie taniej?
@BrainG: to były brednie ludzi, którzy nie mają pojęcia o wydawaniu książek. Była kiedyś ładna rozpiska, co się składa na koszt takiej książki. I koszt druku, magazynowania, transportu i wszystkiego tego, co nie trzeba robić z ebookiem to jakieś 2-3 zł.
@BrainG: bo książka to pojedynczy egzemplarz i musi fizycznie być pożyczona jak chcesz się z kimś podzielić, to tylko jeden z Was może mieć egzemplarz u siebie. E-booka wystarczy skopiować. W cenie eksiażki "wliczone" są nielegalne egzemplarze cyfrowe.
@BrainG: tak samo masz z grami. Fizyczne wydania to zamrożone pieniądze i zajęte miejsca na półkach i magazynach, ebooka możesz sprzedać kiedy chcesz i za ile chcesz bez kosztów.
#czytajzwykopem #ksiazki #czytanie
źródło: ksiazka
Pobierz@BrainG: to były brednie ludzi, którzy nie mają pojęcia o wydawaniu książek. Była kiedyś ładna rozpiska, co się składa na koszt takiej książki. I koszt druku, magazynowania, transportu i wszystkiego tego, co nie trzeba robić z ebookiem to jakieś 2-3 zł.
@XpedobearX: dużych? Każda sensowna biblioteka to ma. W mojej pipidówie to jest od kiedy jestem tam zapisany, czyli kilkanaście lat.
źródło: IMG_20230724_133306
Pobierzok i?
"Ok i?"
No i to jest właśnie zależność.
Ty jakie masz IQ? 80?
@nocny-mirek: pic related
źródło: FxEFYkbXoAMcn6A
PobierzPatologia.
@zmarnowany_czas: Bardzo fajnie!
"cena nie zależy od kosztów produkcji"
"Nikt nie powiedział że zależności nie ma, powiedziałem że ceny nie biorą się z kosztów produkcji."
xD