Wpis z mikrobloga

@BrainG: ja to robię w ten sposób, że kupuje normalna książkę i nawet jej nie otwieram i ściągam ebooka z chomika. Ni3 chce piracic, ale jie mam też zamiaru przepłacać za towar który powinien być wiele tanszy
  • Odpowiedz
@BrainG: przypominam, że koszt produkcji płyt CD jest niższy niż koszt produkcji kaset, jednak nigdy płyty nie były od tych kaset tańsze
  • Odpowiedz
U nas ebooki kosztują tyle co powinny ale tylko mangi. Od wydawnictwa Waneko czy JPF są zazwyczaj 50% tańsze niż wydania fizyczne. Jeden 200 stronicowy tom takiego Dragonball'a od JPFu kosztuje ledwo 9zł, a tytuły Waneko od 11-13zł (cena okładkowa fizycznych wydań to zazwyczaj 25zł).
  • Odpowiedz
@LittleOpa: swoją drogą dziwne, że biblioteki publiczne nie wypożyczają e-booków online. Mogłoby to istotnie zwiększyć ich przydatność i zmniejszyć potrzebny personel
  • Odpowiedz
Zobaczcie sobie jak wygląda proces tworzenia gier teraz i jakie to są koszty

@onepnch: no jaki? Jakie koszty? Klepanie tego samego assasyna w nieco innej oprawie, takie duże koszta, że ja p------ę xD
Teraz jak wychodzi BG3 to płaczą, że ta gra to anomalia, nie da się robić takich dobrych gier i żeby gracze tego nie oczekiwali od przyszłych produkcji xD
  • Odpowiedz
@marv0oo: Praktycznie każda scenka dialogowa jest animowana z mo-cap i ma podłożone głosy. IMO to jest nawet przedobrzone, masa roboty i kosztów a na końcu to nie ma i tak wielkiego znaczenia bo jak gra jest c-----a to jej nie uratuje a jak jest dobra to się obroni bez tego. Ale garnitury tego wymagają teraz bo nie wiedzą co grę tak naprawdę czyni dobrą. Temu masz pełno takich wydmuszek które
  • Odpowiedz
Praktycznie każda scenka dialogowa jest animowana z mo-cap i ma podłożone głosy.

@onepnch: no dobra, masz tu koszty, ale masz oszczędności w postaci przekopiowania z połowy (jak nie lepiej) rzeczy z poprzedniej części która wyszła w najlepszym wypadku z 3 lata wcześniej, w najgorszym - rok wcześniej xD np. takie assasyny w pewnym momencie wychodził co roku i tam poza motywem historycznym, nic się k---a nie zmieniało xD

Dlatego mówię
  • Odpowiedz
kupiłem czytnik jakies 6 lat temu. wtedy ceny e booków były jeszcze w miarę normalne. ostatnio kupuje tylko w wersji drukowanej, bo jest taniej
  • Odpowiedz