Ktoś potrafi wytłumaczyć dlaczego ebook jest droższy niż książka w fizycznej oprawie? To nie miało być tak, że jak nie trzeba będzie drukować i magazynować to będzie taniej?
@BrainG: ja to robię w ten sposób, że kupuje normalna książkę i nawet jej nie otwieram i ściągam ebooka z chomika. Ni3 chce piracic, ale jie mam też zamiaru przepłacać za towar który powinien być wiele tanszy
U nas ebooki kosztują tyle co powinny ale tylko mangi. Od wydawnictwa Waneko czy JPF są zazwyczaj 50% tańsze niż wydania fizyczne. Jeden 200 stronicowy tom takiego Dragonball'a od JPFu kosztuje ledwo 9zł, a tytuły Waneko od 11-13zł (cena okładkowa fizycznych wydań to zazwyczaj 25zł).
@LittleOpa: swoją drogą dziwne, że biblioteki publiczne nie wypożyczają e-booków online. Mogłoby to istotnie zwiększyć ich przydatność i zmniejszyć potrzebny personel
Zobaczcie sobie jak wygląda proces tworzenia gier teraz i jakie to są koszty
@onepnch: no jaki? Jakie koszty? Klepanie tego samego assasyna w nieco innej oprawie, takie duże koszta, że ja p------ę xD Teraz jak wychodzi BG3 to płaczą, że ta gra to anomalia, nie da się robić takich dobrych gier i żeby gracze tego nie oczekiwali od przyszłych produkcji xD
@marv0oo: Praktycznie każda scenka dialogowa jest animowana z mo-cap i ma podłożone głosy. IMO to jest nawet przedobrzone, masa roboty i kosztów a na końcu to nie ma i tak wielkiego znaczenia bo jak gra jest c-----a to jej nie uratuje a jak jest dobra to się obroni bez tego. Ale garnitury tego wymagają teraz bo nie wiedzą co grę tak naprawdę czyni dobrą. Temu masz pełno takich wydmuszek które
Praktycznie każda scenka dialogowa jest animowana z mo-cap i ma podłożone głosy.
@onepnch: no dobra, masz tu koszty, ale masz oszczędności w postaci przekopiowania z połowy (jak nie lepiej) rzeczy z poprzedniej części która wyszła w najlepszym wypadku z 3 lata wcześniej, w najgorszym - rok wcześniej xD np. takie assasyny w pewnym momencie wychodził co roku i tam poza motywem historycznym, nic się k---a nie zmieniało xD
#czytajzwykopem #ksiazki #czytanie
źródło: ksiazka
Pobierz@BrainG: jedź do zakopca na wakacje to dopiero zobaczysz co to zdzierstwo
@onepnch: no jaki? Jakie koszty? Klepanie tego samego assasyna w nieco innej oprawie, takie duże koszta, że ja p------ę xD
Teraz jak wychodzi BG3 to płaczą, że ta gra to anomalia, nie da się robić takich dobrych gier i żeby gracze tego nie oczekiwali od przyszłych produkcji xD
@onepnch: no dobra, masz tu koszty, ale masz oszczędności w postaci przekopiowania z połowy (jak nie lepiej) rzeczy z poprzedniej części która wyszła w najlepszym wypadku z 3 lata wcześniej, w najgorszym - rok wcześniej xD np. takie assasyny w pewnym momencie wychodził co roku i tam poza motywem historycznym, nic się k---a nie zmieniało xD
Dlatego mówię
@PurpleHaze: Ale Audible działa u nas
@Zgrywajac_twardziela: a daj zrodlo