@jedzbudynie: Żarcie też wynosisz ze sklepu bo kto to widział biznes na podstawowej potrzebie? XD Takich ludzi jak ty powinno się spakować, wysłać do jednego państwa, normalnych ludzi stamtąd przenieść, wszystko pod kopułę i byśmy mogli oglądać jak w tej utopii zdychacie z głodu, syfu i #!$%@? wie jeszcze czego bo nikomu się nie chce pracować xd
@jedzbudynie: podstawowe potrzeby ludzkie to są powietrze, woda, coś do żarcia no i miejsce do srania które może być tym samym miejscem co miejsce do spania, jedyne komu uprzykrzysz życie to przedsiębiorczemu obywatelowi, który ciężką pracą dorobił się a potem ulokował swój (znikający w banku) majątek w nieruchomość
@elementarz1: pie#dolę złodziei i pasożytów, własność własnością i jest święta, ale już nie dorabiaj tu historyjki o "ciężkiej pracy", bo w większości przypadków ta "ciężka praca" polegała na przejściu się do notariusza i podpisaniu aktu poświadczenia dziedziczenia. Mało kto w tym kraju może "ciężko popracować" parę lat i odłożyć prawie bańkę na mieszkanie. Można zaklinać rzeczywistość ale takie mamy realia.
@guardofnothingness: to co jeśli dostał je w spadku? przecież kiedyś ktoś na nie zapracował, jak nie on to jego ojciec, dziadek, pradziadek, obojętne, według ciebie mają oddać to mieszkanie miastu a miasto ma oddać jego mieszkanie bo ceny mieszkań poszły w górę i mało kogo na nie stać?
@elementarz1: Tak, ale nie on tylko ktoś inny, więc argument o "ciężkiej pracy" nie może tyczyć się jego osoby. Jest po prostu właścicielem i nic więcej.
@guardofnothingness: okej to powiedzmy, że chodzi wlasnie o tego pradziada, który zapracował a teraz ma uprzykrzone życie po smierci bo jego prawnukowi menele nie płacą za czynsz.
@JudeMason: i spoko. ja odziedziczyłem i nie pie#dolę wkoło jak to niby mam je dzięki "ciężkiej pracy", bo byłaby to obraza dla takich jak Ty, którzy rzeczywiście na to ciężko zapracowali.
Mało kto w tym kraju może "ciężko popracować" parę lat i odłożyć prawie bańkę na mieszkanie. Można zaklinać rzeczywistość ale takie mamy realia.
@guardofnothingness: wystarczy, że ktoś pracuje na tyle dobrze, że stać go na kredyt, który ktoś za niego spłaca. Takiego kredytu też za darmo się nie dostanie
który zapracował a teraz ma uprzykrzone życie po smierci
@elementarz1: Jezu na patyku! Niby jestem w niebie, ale kamienica mojego wnuka jest oblegana przez wynajmujące karaluchy, aj waj! Przez te goje co nie chcą mu płacić dudków czuje się paskudnie!
Tak musiałoby mniej więcej wyglądać "uprzykrzone życie po śmierci". Przecież to brzmi jak oksymoron.
#heheszki
( ͡° ͜ʖ ͡°)
W sensie chce nie płacić takim ludziom którzy sobie zrobili biznes życia z podstawowej potrzeby ludzkiej.
z tego co się orientuje to płacisz kaucje i czynsz i nagle udajesz ze straciłeś płynność finansową, i płacisz jakies 50pln i udajesz że wszystko
@elementarz1: pie#dolę złodziei i pasożytów, własność własnością i jest święta, ale już nie dorabiaj tu historyjki o "ciężkiej pracy", bo w większości przypadków ta "ciężka praca" polegała na przejściu się do notariusza i podpisaniu aktu poświadczenia dziedziczenia. Mało kto w tym kraju może "ciężko popracować" parę lat i odłożyć prawie bańkę na mieszkanie. Można zaklinać rzeczywistość ale takie mamy realia.
@elementarz1: Tak, ale nie on tylko ktoś inny, więc argument o "ciężkiej pracy" nie może tyczyć się jego osoby. Jest po prostu właścicielem i nic więcej.
Komentarz usunięty przez autora
@elementarz1: martwi raczej rzadko mają uprzykrzone życie ( ͡º ͜ʖ͡º)
@guardofnothingness: xD
@guardofnothingness: wystarczy, że ktoś pracuje na tyle dobrze, że stać go na kredyt, który ktoś za niego spłaca. Takiego kredytu też za darmo się nie dostanie
@elementarz1: Jezu na patyku! Niby jestem w niebie, ale kamienica mojego wnuka jest oblegana przez wynajmujące karaluchy, aj waj! Przez te goje co nie chcą mu płacić dudków czuje się paskudnie!
Tak musiałoby mniej więcej wyglądać "uprzykrzone życie po śmierci". Przecież to brzmi jak oksymoron.