Aktywne Wpisy
NightRock +205
8 lat po premierze Toyoty C-HR chciałem ją mieć. Cholernie podobało mi się to auto.
Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nową generację. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to wyprodukują. Przesiadka z 13-letniego gruza będzie kosmiczna. Zresztą sama jazda próbna to była dla mnie frajdą roku. A, że nie mam za dużo znajomych, to pochwalę się Wam.
#samochody
Dzisiaj mi się udało i to jeszcze mogłem sobie pozwolić na nową generację. Jaram się jak dzieciak. Teraz tylko wyczekać te 2-3 miesiące, aż mi to wyprodukują. Przesiadka z 13-letniego gruza będzie kosmiczna. Zresztą sama jazda próbna to była dla mnie frajdą roku. A, że nie mam za dużo znajomych, to pochwalę się Wam.
#samochody
Kalwi +446
#piwo #dzieci #wychowanie #pytanie #tatacontent
a co za różnica jak jest 0?
Nie chciałbym, idąc na spacer z gowniakiem, tłumaczyć siedmiolatkowi czym jest piwo 0 i że ten pan który nas mija nie będzie pijany i nie robi nic złego waląc browara na oczach dziecka.
imo palenie głupa, zrozumiałym gdyby to jeszcze była sytuacja że dziecko jest już "rozumne" tj. 4 lata w górę itp. No bo rzeczywiście te butelki są podobne i mogą gdzieś zostawić jakiś ślad. No ale tak to. Hm? jakieś konkretne obiekcje, w sensie że sensowne czy takie z dupy?
Hmm: A nie patrzysz na to moze z drugiej strony.
W Polsce ciezko o zmiany "mentalu". Caly czas pokutuje wlasnie mit "starego walacego browary przy kazdej okazji". Moze to wlasnie droga do pozytywnej
Ze względów kulturowych byłoby mi głupio stać z puszka tskiego piwa nad wozkiem, potem musisz tłumaczyć, że to zero.
Chodzi tez wlasnie, miedzy innymi o "odczarowanie" tego typu dulszczyzn: "Piwko dla starego ok ale tak zeby ludzie nie widzieli."
Zreszta... Mozna sobie faktycznie przelac do innego opakowania/bidonu/butelki.
Ale nie powinno sie wstydzic tego ze na spacerze z dzieckiem sobie zimnego
@LittleOpa i dobrze, że ma obiekcje - to znaczy, że społeczeństwo powoli normalnieje i uważa spożywanie alkoholu (lub czegoś, co wygląda jak alkohol, nikt nie będzie się przyglądał czy tam jest napisane 0,0%) za coś lekko obciachowego. Alkohol jest akceptowany społecznie w konkretnych okolicznościach - pub, restauracja, grill - i tyle.
Tak samo poczęstowanie dziecka piwem 0%, choć niby legalne i niewinne, wygląda