Aktywne Wpisy
Schwarzfahrer +21
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

BastetII +25
#dieta
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
W czerwcu 2024 ważyłam 81 kg. Od tego czasu schudłam do 68 kg ale ostatnio waga zaczęła się piąć znowu w górę...
Chyba czas znowu wrócić do liczenia kalorii
źródło: temp_file527864061337415841
Pobierz

w skrócie: odkrywanie zamierzchłych tajemnic świata/światów, magia, tajemnicze siły.
Lem, Niezwyciężony - zajebiste, którkie, lekkie, odkrywanie tajemnicy dawnego świata
Pratchett - Warstwy wszechświata
wiadomo: Hyperion, Edymnion - grobowce czasu, podróże w czasie, zamierzchłe siły i cywilizacje
Mroczna wieża - podobny motyw też mnie motywował do pochłaniania tego cyklu
Pan Lodowego Ogrodu - odkrywanie świata + magia + dobre bo polskie (umówmy się, że dobre)
Głębia Skokowiec - kolejne polskie odkrycie, bardzo przyjemne, eksplorowanie tajemnic galaktyki, podróże w czasie
ba, nawet we Władcy Pierścieni najbardziej jarały mnie wzmianki o Elfach które odeszły, eksplorowanie Morii itd,
#czytajzwykopem #ksiazki #scifi
@MarnyPopisie: Prawidłowo. Standardowo polecę tu Sandersona z dwoma flagowymi seriami "Mistborn" i "Stormlight Archive"
@MarnyPopisie: Może twórczość Lovecrafta by Ci podeszła, jeśli dotąd nie czytałeś? Niemal w każdym opowiadaniu jest taki wątek.
Jim C. Hines - Goblin
Lord z planety ziemia.
@wacek_1984: Alastair Reynolds* ( ͡° ͜ʖ ͡°) Najpierw Przestrzen Objawienia.
@MarnyPopisie: Polecam Sage Wspólnoty i Salvation Sequence (chyba nie wyszło po polsku) Petera F Hamiltona.